Aquells entrenaments dels dissabtes a la tarda, a l'hivern del 2014, al camp de futbol de Pont de Molins ha acabat permetent que el rugbi s'estabilitzés a la comarca trenta anys després de l'activitat del Rugby Associació de Figueres (RAF), que jugava a l'estadi de les Pedreres, l'actual Albert Gurt. Ara, el primer equip del Rugby Navata Matcarrelage es troba afrontant la segona volta de la temporada amb més optimisme després de quedar penúltim de la primera fase del grup E de Divisió d'Honor.

Situat en un grup amb rivals de la seva talla, es troben a la zona alta de Tercera Catalana després de tres victòries i dues derrotes en cinc jornades. La competició segueix el mateix itinerari any rere any: en el primer tram els navatencs topen contra rivals de més nivell i en el segon, amb conjunts més assequibles.

Ascens de tres jugadors del planter

Aquesta és la tercera temporada oficial del Navata Matcarrelage, que ha estrenat aquest febrer un camp de rugbi per a ells després de jugar a l'annex del de futbol, situat al costat, gràcies també a la tasca de l'ajuntament. És una manera de celebrar l'arrelament de l'equip, presidit per Jordi Cabañó, entrenat des del novembre per Hicham Fardi i liderat a dins del camp pel gadità David Medina.

El Navata té una vintena de jugadors en plantilla, inferior als darrers anys, però Cabañó considera que "hem perdut efectius, però hem guanyat en compromís, ara entrenem quasi tots". En aquest aspecte, el projecte de base que van iniciar fa un any, amb entrenaments setmanals cada dijous per a joves de 14 a 18 anys, començarà a donar els primers fruits perquè "tres nois pujaran en el primer equip la temporada que ve". Es tracta de Pablo Góngora, David Juan i Nil Vico.

Torneig a la platja el 15 de juliol

El Navata i l'Ajuntament de Castelló organitzaran, el dissabte dia 15 de juliol, la tercera edició del torneig de rugby-7 a la platja d'Empuriabrava

Partit de veterans entre el Girona 4 Rius i el Montpeller

El camp de rugbi de Navata acollirà, aquest dissabte dia 25 (15 hores), un partit amistós entre els equips veterans del Girona 4 Rius i el Montpeller. L´equip gironí està format per exjugadors del GEiEG i ­altempordanesos com el figuerenc Marc Fusté i el navatenc Albert Homs.