El Reial Madrid va ampliar aquest diumenge el seu palmarès en aconseguir la quarta Copa del Rei consecutiva després d'imposar-se al València Basket, en un duel de gran esforç dels dos conjunts i en què els blancs van acabar sobreposant-se a un combatiu conjunt taronja.

Sergio Llull, amb els últims deu punts del seu conjunt, va ser escollit MVP de la Copa per la seva actuació en tota la competició, en què va ser l'home més destacat del conjunt de Pablo Lasso. A la victòria blancs també hi van contribuir de manera decisiva Anthony Randolph (20 punts, 7 rebots i 27 de valoració) i Gustavo Ayón (18 punts, 2 rebots i 23 de valoració). Una actuació que va permetre minimitzar els danys del millor jugador de la final, el montenegrí Bojan Dubljevic. La final, inèdita en la història de la competició, va mostrar un València Basket que atacava amb criteri i penjava pilotes fàcils als seus homes interiors, especialment Dubljevic, mentre que San Emeterio aportava la veterania i punts. Per part del Reial Madrid era Anthony Randolph qui mantenia els de Pablo Laso actius, juntament amb el director d'orquestra Sergio Llull.

L'intercanvi de cops es traduïa en alternatives en el marcador amb avantatges per tots dos conjunts, fins que Ayón i Doncic van permetre al Madrid agafar set punts d'avantatge. Pedro Martínez va provar una zona 2-3 sense massa èxit, veient com el Madrid marxava de deu, ara amb l'ajuda d'un inspirat Carroll (14 punts i 5 rebots al descans). Tot i així, els valencians no van perdre la cara al partit i van aconseguir marxar al descans dos punts a sota (47-45).

A la represa, Ayón va liderar els blancs en atac amb 12 punts i en defensa frenant a Dubljevic.

El València va aconseguir empatar el partit al minut 29, però Llull va trencar la igualtat amb un triple al final del tercer període (74-71). Sense un dominador clar, però era el Madrid qui colpejava primer amb els triples de Doncic i Carroll Vuit punts consecutius de Llull van encarrilar el título (95-89, min 39). El València no es va rendir i després d'un triple de San Emeterio va tenir 9 dècimes per intentar guanyar la final sense èxit. Així doncs, un nou títol per al conjunt de Pablo Lasso.