Ara fa dos anys, la victòria d'Esther Guerrero en el campionat d'Espanya de pista coberta a Antequera va ser una sorpresa per a molta gent. Llavors, l'atleta de Banyoles no tenia bons resultats en categoria sènior, i tot i que de jove Guerrero sempre havia destacat en les competicions per edats, no semblava que anés a fer el salt a l'elit. Havia estudiat magisteri, treballava al CN Banyoles d'entrenadora d'atletisme i guanyava en els cros del circuit gironí. Ahir, dos anys més tard, ningú dubtava que Esther Guerrero guanyaria el títol en la final del 800 metres del Campionat d'Espanya en pista coberta. Guerrero va vèncer amb autoritat, amb tres de segons de marge sobre la segona classificada (2:03.76 per 2:06.41 de Natalia Guerrero i 2:10.21 de la tercera, María Casillas), per encadenar tres títols seguits de campiona d'Espanya i mirant ja de cara al seu gran objectiu de la primera meitat de la temporada: l'Europeu de Belgrad, d'aquí a només dues setmanes.

Ara fa dos anys, quan va guanyar a Antequera, Esther Guerrero ja feia un temps que s'entrenava amb el tècnic manresà Joan Lleonart, que ha estat clau en la seva progressió. La banyolina continua vivint i entrenant-se a Banyoles, i sent la coordinadora de la secció d'atletisme del CN Banyoles, però s'ha convertit en una de les grans realitats de l'atletisme espanyol i ja ha tastat l'alta competició anant al Mundial de Pequín, a l'Europeu a l'aire lliure d'Amsterdam i als Jocs Olímpics de Rio. Aquesta última cita, on la imatge de la banyolina liderant sempre la seva sèrie molts metres abans que les favorites l'avancessin al final va ser molt comentada, va servir a Guerrero per agafar consciència que té lloc a l'elit. Des del setembre, Guerrero està més bolcada que mai en l'atletisme, treballant més al CN Banyoles per recuperar-se millor dels entrenaments, i el primer gran resultat del canvi de dinàmica va ser el gener a Boston. L'alteta de Banyoles va guanyar una prova organitzada per la seva marca New Balance fent 2:01.72: rècord català i segona millor marca espanyola de la història. Des de llavors que Guerrero mira amb molta ambició cap a l'Europeu de Belgrad. I ahir, a Salamanca, la banyolina va completar una nova estació d'aquest trajecte guanyant el campionat d'Espanya. El seu tercer seguit en pista coberta. A Espanya ja s'ha quedat sense rivals.

Plata per a Mechaal en 1.500

L'endemà d'haver-se proclamat amb molta solvència campió d'Espanya dels 3.000, prova en què competirà a Belgrad, Adel Mechaal va buscar ahir al migdia repetir l'històric doble que havia aconseguit fa dos anys a Antequera. No va poder ser. Marc Alcalà va retenir el títol de 1.500 en una final que va ser un bonic duel entre els dos atletes catalans. El palamosí va tirar a manca de dues voltes, però Alcalà va acabar derrotant Mechaal en la darrera fase de la cursa i va guanyar la final amb un temps de 3:52.28 pels 3:52.81 del palamosí, que es va haver de conformar amb la medalla de plata.

La tercera representant gironina en les finals d'avui a Salamanca, la velocista del GEiEG Paula Llistosella, va acabar en la quarta posició en la final del 200 metres. Amb 25.04, Listosella es va quedar a 46 centèsimes d'un podi que, anys enrere, havia trepitjat en la mateixa prova el seu entrenador, Jordi Mayoral.