L'Espanyol passa per un dels moments més dolços de la temporada i espera signar demà la quarta victòria consecutiva contra la Reial Societat a Cornellà-el Prat, un triomf que acostaria encara més els blanc-i-blaus a la zona europea de la classificació.

El vestidor català assumeix la importància del partit i confia a il·lusionar els seus seguidors. El club ha fet una crida als 'periquitos'.

De tota manera, els jugadors blanc-i-blaus mantenen els peus a terra i no es distreuen pels elogis per allargar la bona dinàmica contra un rival consolidat a la zona alta.

Quique Sánchez Flores, entrenador de l'Espanyol, recupera el davanter Álvaro Vázquez i el lateral esquerre Rubén Duarte. Tots dos futbolistes van ser descartats per decisió tècnica en l'anterior jornada de Lliga, contra el Màlaga a La Rosaleda.

De la seva banda, l'extrem argentí Pablo Piatti és baixa per una fissura a l'os temporal del crani. El jugador és una peça intocable en l'esquema blanc-i-blau, amb set gols, i la seva absència obliga els responsables de l'equip a modificar una aposta que, fins ara, ha funcionat.

Segueixen fora dels plans de Quique Sánchez Flores el migcampista Víctor Sánchez, el lateral dret Javi López, el davanter brasiler Leo Baptistao i el migcampista senegalès Pape Diop, a causa que tots ells estan lesionats i s'exerciten de forma diferenciada.

L'Espanyol únicament ha signat una victòria en les últimes cinc visites de la Reial Societat al seu estadi. Va ser en la temporada 2014-15 (2-0). La resta d'enfrontaments s'han saldat amb dues derrotes i dos empats. El curs passat, el partit va acabar amb un gran 0-5, en la jornada 23.

La Reial Societat arriba en un gran moment de forma, amb els objectius d'endur-se el triomf, allunyar l'Espanyol de Quique Sánchez de la lluita per Europa i dormir en llocs Champions aquest divendres.

Els donostiarres porten sis punts d'avantatge al conjunt barceloní, pel que sumar tres punts allunyaria els periquitos a nou més el golaverage, que passaria a ser favorable als bascos després de l'empat de la primera volta a Anoeta.

L'equip d'Eusebio Sacristán recupera per a aquest partit el central Iñigo Martínez, absent la passada jornada per sanció i que tornarà a l'onze titular al costat de Raúl Navas.

Els guipuscoans segueixen sense poder comptar amb jugadors importants com Sergio Canales, Markel Bergara i sobretot Imanol Agirretxe, el màxim realitzador de la temporada passada que continua sense jugar 13 mesos després de la seva lesió.

Compensen aquesta important absència amb la presència del brasiler Willian José, nou gols en Lliga, el millor rematador de cap de la competició i autor del gol que va significar l'empat en el xoc d'anada contra els catalans.

Eusebio ha inclòs en la convocatòria els joves del filial Álvaro Odriozola, que va ser titular al lateral dret contra l'Osasuna i el davanter Jon Bautista.

Alineacions probables:

Espanyol: Diego López; Marc Navarro, David López, Diego Reyes, Aarón; Javi Fuego, Jurado; Hernán Pérez, Reyes, Gerard Moreno i Caicedo.

Reial Societat: Rulli; Zaldua, Navas, Iñigo Martínez, Yuri; Illarramendi, Zurutuza, Xabi Prieto; Oyarzabal, Vela i Willian José.

Àrbitre: Fernández Borbalán (Comitè Andalús).

Estadi: Cornellà- el Prat

Hora: 20.45. EFE

--------------------------------------------------------------

Llocs: Espanyol (8o. 32 punts). Reial Societat (5o. 38 punts).

La clau: El rendiment de l'Espanyol sense Piatti, un dels seus futbolistes més en forma.

La dada: L'Espanyol encadena tres victòries en Lliga.

La frase: José Antonio Reyes. "No podem tornar-nos bojos, queda molta temporada".

L'entorn: El club ha fet una crida a l'afició perquè doni suport a l'equip demà.