De ser titular indiscutible a no jugar. En el segon any a Primera Divisió, la temporada de David Juncà a Eibar té poc a veure amb l'anterior. El bon moment del lateral esquerre titular, Antonio Luna, i la lesió que es va fer al turmell el mes passat han fet perdre presència al jugador riumossenc, que aquesta temporada només ha jugat cinc partits -el curs passat a aquestes altures n'havia disputat 20. De fet, aquesta temporada, a la lliga no juga des del passat 20 de setembre, i entre l'octubre i el desembre Mendilibar el va deixar fora de la convocatòria durant set jornades consecutives.

Malgrat tot, no perd l’esperança. "Em va saber greu venint de la temporada passada. Ho vaig passar malament i vaig estar fotut. Ara bé, mai abaixo els braços ni llanço la tovallola. Vull lluitar per jugar a Primera i no em rendiré", té clar. Juncà va arribar a l'Eibar fa dos estius, i amb contracte fins al 2018, no ha volgut ni escoltar les propostes que li han arribat d'altres equips en aquest mercat d'hivern. "Venen molts partits, encara queda tota una volta i pot passar qualsevol cosa. Espero tornar igual que estava abans de lesionar-me. Em sentia molt bé físicament i amb molta confiança", explica l'ex del Girona, Barça, Mallorca i Fundació.

Juncà està totalment adaptat a Eibar, on viu amb la xicota molt a prop d'Ipurua. Acostumat a les poblacions tranquil·les i calmades, el riumossenc i la fidel afició armera conviuen en una ciutat especial i modesta de només 27.000 habitants. "Hi estic molt tranquil. Hi ha l'inconvenient que tothom et coneix, tot i que la gent és molt amable i et pregunta com estàs. Ara bé, quan jugues o no, també es nota", reconeix. En la tercera temporada de l'equip eibarrès a Primera, els bascos han aconseguit consolidar-se a la màxima categoria. Després de golejar el València el cap de setmana passat (0-4), l'Eibar és ara setè, a tres punts de la zona europea. Una situació impensable tres anys enrere. "Hem fet una bona primera volta. Sabem que a la segona, els equips necessitats collaran més. Tenim un avantatge bastant ampli respecte a la part baixa, i volem seguir guanyant", explica el riumossenc.

El retorn, més tard

David Juncà s'està recuperant d'un esquinç al turmell esquerre que es va fer el passat 12 de gener, en la tornada dels vuitens de la Copa del Rei, contra l'Osasuna. Tot i que la seva reaparició estava prevista la setmana passada, el jugador altempordanès no es recuperarà fins a finals d'aquest mes. El jugador camina amb crosses i cada matí, després de la sessió al gimnàs, es tracta el peu.