L'aiguat de divendres va acabar perjudicant bona part de la jornada de Quarta Catalana. Un dels partits afectats va ser el que havia de jugar el Garriguella, equip que està disposat a recuperar la Tercera Catalana, una categoria que va perdre fa mig any. L'alegria de l'ascens obtingut a la temporada 2014/15 només va durar-li un curs i ara, de nou a Quarta, està en el camí correcte per a tornar a destapar el cava perquè és líder provisional. Si la segona volta continua com fins ara, els alberencs es jugaran l'ascens amb el Vila-sacra: ambdós equips van disparats i tot i que pugen a Tercera Catalana directament els dos primers, per darrere Col·lectivitat Boliviana i Base Roses B no es resignen a llançar la tovallola.

Fran Lara, l'alhora president, continua com a entrenador del Garriguella i com que els clubs amateurs disposen de pocs recursos ha optat per un mètode ben peculiar a l'hora d’enregistrar els partits. La falta d'un membre que gravi els partits amb càmera i trípode ha instat Lara a emmagatzemar els duels de primera mà, amb una videocàmera esportiva, compacte, que es col·loca al front. "He fet dos cursos de tractament de vídeo i d'scouting, a més dels dos nivells d'entrenador", apunta Lara.

"Als àrbitres no els hi agrada"

Aquest mètode, ja el va utilitzar en algun moment de la temporada passada i enguany el segueix posant en pràctica per dos motius: per una part per temes tàctics i per l'altre per qüestions arbitrals. "Cada dilluns torno a veure els partits i faig vídeos personalitzats pels jugadors perquè vegin els encerts i les errades que han comès", explica Lara al mateix temps que afirma que "és evident que també és una eina que em serveix per demostrar que algun cop el que posa l'àrbitre a l'acta no s'ajusta a la realitat; i és l'única manera que tenim els clubs per defensar-nos".

El preparador dels verd-i-vermells confessa que "els àrbitres mai m'han prohibit gravar, tot i que li han donat moltes voltes i em consta que no els agrada. Per sort, el nivell de l'arbitratge ha millorat moltíssim en els últims anys". A més de valorar l'actuació de jugadors i col·legiats, confia que la videocàmera personal enregistri en alta definició el gol que porti al Garriguella a Tercera Catalana.

Quesada i Napo deixen el Ripoll de Zurita

El Ripoll comparteix el lideratge del grup 27 de Quarta Catalana amb el Sant Esteve d'en Bas i en les últimes setmanes ha mogut la plantilla. El conjunt que entrena el figuerenc David Zurita ha vist com l'escalenc Èric Quesada i el rosinc Napo Cayuela deixaven l'equip. En canvi, en els pròxims dies podria recuperar Diego Soria, ex de l'Agullana i Peralada, que completaria el bloc altempordanès que lideren Dani O., Manel Camacho, Bruno Gomes.