L'Escala també ha volgut afegir, en el seu calendari de proves de la temporada, una de les curses de moda del moment. Es tracta de la Cursa de la Dona, que celebrarà la primera edició aquest diumenge dia 29 (10 h) amb un recorregut de 5 km apte per a totes les edats i que es pot fer corrent o caminant. Seguint les passes, en l'àmbit comarcal, de les que hi ha hagut recentment a la Jonquera, Figueres i Roses, la carrera escalenca també serà de caràcter benèfic.

En aquest cas, part dels guanys es destinaran a l'AECC-Catalunya Contra el Càncer i la intenció és que les entitats a les quals s'ajuden siguin itinerants. "Des d’un grup de dones de l'Escala crèiem que s’havia de potenciar la part física i esportiva de la dona. S'està aconseguint i, amb aquesta cursa, s'està creant una comunitat d'ajuda mútua, col·laboració i solidaritat", explica Anni Sánchez, col·laboradora de la prova.

Un miler de participants

La Cursa de la Dona de l'Escala compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i és organitzada pel Club l'Escala-Empúries Flama 91, que al desembre ja va preparar la Cursa de Sant Esteve. Només hi poden participar dones ­ -com a Figueres, però no com a Roses i la Jonquera, on també accepten homes- i el preu per apuntar-s'hi va dels 3 als 7 euros, segons si s'és menor o major de 12 anys.

L'inici i final de la cursa serà des de la Platja, passant pel port, i es calcula que hi podrien participar un miler de dones.