Que el futbol són detalls i moments és una màxima que s'ha explotat en molts àmbits. L'Esplais és un d'aquests equips que fa mig any no s'hauria imaginat, ni en els millors somnis, la situació que viuria en ple gener de 2017. El conjunt de Castelló d'Empúries s'ha col·locat com a líder provisional de Tercera Catalana, per davant del Marca de l'Ham, que té dos partits menys. El que té assegurat a dia d'avui és el segon lloc, que permetria disputar la promoció d'ascens a Segona Catalana a doble partit contra el Gironès-Sàbat.

N'hi ha per fregar-se els ulls perquè al juny passat l'Esplais acabava de patir un trist descens a Quarta Catalana després de no fer els deures a l'última jornada: va perdre a Vilabertran i el Cabanes li va prendre l'última plaça de permanència.

Quan els castellonins ja meditaven com afrontar la temporada 2016/17 a l'última categoria, mentre observava com el seu veí, l'Empuriabrava-Castelló, assolia, en canvi, l'ascens a Tercera, va arribar el miracle. La retirada del Silenc a ple estiu va deixar una vacant a Tercera Catalana que va agafar l'Esplais com a equip amb més puntuació dels descendits.

Com si d'una conjura es tractés, els nois de Vasile Dragomir, que renovava a la banqueta, van decidir que no patirien més com el curs anterior. I és que sense anar més lluny, l'Esplais ara ocupa el primer lloc amb un punt de coixí, però dos partits més que el Marca de l'Ham, que té pendent de jugar contra el Bàscara i l'Empuriabrava-Castelló, suspesos pel temporal.

"La temporada passada vam viure un any bastant dur; no va ser fàcil mantenir la categoria amb una plantilla totalment nova. En canvi, aquesta temporada és molt diferent i s'augura bona, notem l'experiència agafada i l'arribada dels nous fitxatges", considera el romanès Dragomir, aterrat al primer equip l'estiu del 2015 procedent del juvenil esplaienc.

Àlex Portero ja marca

Després d'un curs crític, l'Esplais va canviar mig equip a l'estiu passat, on destaca l'arribada del porter andalús Cristian Barrera (Lebrijana), Adil i Txema Campa (Roses), Monir i Toni Ferrer (Cabanes), Marcelo Muñoz (Marca de l'Ham) o la de l'exjugador de la secció de futbol sala Sergi Garcia, autor del gol del triomf dissabte passat contra el Sant Pere Pescador.

En el mercat d'hivern, ha perdut el porter Eder Zoe Sánchez (Vila-sacra), però ha fitxat un davanter que coneix a la perfecció la categoria, Àlex Portero, ex del Roses i Cabanes que es va estrenar contra els santperencs en el seu segon partit a l'equip.

El Vilamalla rep un Cistella amb un bloc molt blanc-i-negre

El Cistella visita el camp del Vilamalla aquest diumenge (15.30 h) en un duel que servirà de retorn per a exjugadors del club blanc-i-negre com Marc Vehí -lesionat-, Pau Combis i Oscar Arias. Els cistellencs sempre s'han caracteritzat per acollir jugadors del Vilamalla i d'altres com Adrià Ramos Petit o David Cargol ja no hi són. D'altra banda, per aquest duel els de Miquel Montaner seguiran tenint les sensibles baixes per sanció dels germans Blas i Sergio Moreno.

L'Agullana es posa al dia amb una golejada al Monells

L'Agullana va ser un dels molts equips que el cap de setmana es va quedar sense jugar per la pluja, en aquest cas a Cistella. No obstant això, els nois de Paula Segarra havien aprofitat els darrers dies per disputar un duel que tenia pendent contra el Monells. El partit s'havia de jugar al Baix Empordà, però els monellencs no disposen de prou potència en l'enllumenat artificial i es va jugar a Agullana. Els alberencs van aprofitar el factor camp per golejar 4-0 amb dos doblets del pitxitxi Arnau Garcia i d'Omar Niabaly.