El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació que el Real Madrid Club de Futbol va interposar contra TV3 per intromissió en el dret a l’honor a causa d’un vídeo emès al programa ‘Esport club’ del canal ‘Esports 3’ l’any 2013. El club recorria una sentència de l’Audiència Provincial de Madrid que estimava el recurs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) contra la sentència d’un jutjat de primera instància de la capital espanyola que havia donat la raó parcialment al Real Madrid en el litigi. El vídeo, indica la CCMA, volia fer evident, amb un muntatge creatiu, la duresa de les entrades efectuades al jugador Leo Messi durant encontre Barça-Madrid.

Arran de la difusió del vídeo, el Madrid va presentar una demanda en què reclamava sis milions d’euros d’indemnització a la CCMA per atemptat contra el seu dret de l’honor. En primera instància es va condemnar la corporació a pagar vint mil euros.

L’Audiència Provincial de Madrid va revocar la sentència del Jutjat de Primera Instància, tot desestimant la demanda del Reial Madrid, i va absoldre la CCMA i la resta de demandats, imposant al club blanc els costos judicials. La sentència de l’Audiència Provincial descartava cap intromissió en l'honor del Reial Madrid i emmarcava el vídeo objecte de la denúncia en l’ús de la llibertat d'expressió i del “necessari dret de la crítica”, segons un comunicat que ha fet públic la corporació.

Ara el Tribunal Suprem desestima el recurs de cassació del Reial Madrid i confirma la sentència anterior. El Suprem considera que el vídeo qüestionat feia, “en clau de faula i hipèrbole, un tractament crític, sarcàstic i humorístic” de la rivalitat entre el Reial Madrid i el FC Barcelona, i de la polèmica sobre l’agressivitat del joc dels futbolistes madrilenys. Malgrat el “caràcter provocador”, diu la sentència, l’enregistrament “no excedeix els límits admissibles” en aquest tipus de programes esportius.