A manca d'equips situats en categories altes, l'handbol castelloní viu un moment dolç en el seu àmbit individual. La selecció catalana infantil d'handbol es va penjar la medalla de bronze en el Campionat d'Espanya que ha tingut lloc a la Selva a principis de gener. El cos tècnic d'aquest combinat estava encapçalat pel rosinc Edu Berta, entrenador del Club Handbol Empordà -fusió de l'Esplais i del Joventut Roses-, i pel castelloní Sergi Baguer, preparador de la Unió Esportiva Sarrià de Ter. Ambdós tècnics ja havien format tàndem amb la mateixa selecció catalana infantil d'handbol que ara fa un any va quedar campiona d'Espanya a Almeria i que ara en fa dos va ser tercera a Castelló de la Plana.

A més del metall que ha obtingut a Calella, cal destacar que compleix la seva primera temporada en el sènior del Sarrià, equip de Primera Estatal. Tot i la seva joventut (31 anys), el club gironí va apostar a l'estiu passat per ell. Encadenava set temporades a l'entitat i havia estat tècnic ajudant de Josep Aspar a l’amateur. "Aquest últim any ha estat com de somni i de màxima il·lusió; estant de primer entrenador en un club i d'ajudant a la selecció", explica Baguer.

A Sarrià, Baguer veu com l'equip està situat en una excel·lent segona posició, per darrere del líder Granollers, i somia a fer el salt al final de temporada a una Divisió d'Honor Plata -segona categoria estatal- que se li resisteix. "L'objectiu és disputar la fase d’ascens, serà dur", afegeix l'extècnic de l'Esplais, que creu que "a l'Alt Empordà hi ha potencial".

Fina, l'altre castelloní a Sarrià

Baguer no és l'únic representant de Castelló d'Empúries en el primer equip del Sarrià, ja que a la pista hi juga des de fa cinc temporades Juli Fina, de 29 anys, i el petit dels germans que també porten l’handbol a la sang, com Alfons, Màrius i Marta.