La novena etapa del Dakar, que havia de fer-se aquest dimecres i que unia les ciutats argentines de Salta i Chilecito, ha estat suspesa per les males condicions climatològiques, segons ha anunciat avui l'organització. Hi ha desenes de famílies evacuades i almenys dos morts.

Fins ara s'havia suspès per tempestes la sisena etapa (Oruro-La Paz) i s'havia escurçat la cinquena (Tupiza-Oruro), la setena (La Paz-Uyuni) i la vuitena (Uyuni-Salta).

Un "gegantí despreniment de terra provocat per les tempestes" impossibilita aquest dimarts que els vehicles recorrin el trajecte d'enllaç estipulat fins al campament de Salta, ha informat l'organització a través d'un comunicat.

"La majoria dels vehicles de la caravana del Dakar podran arribar fins al campament utilitzant un recorregut alternatiu, incrementant la distància de l'enllaç a 200 quilòmetres aproximadament. Una part dels vehicles més importants no podran transitar per aquesta ruta", ha precisat.

La novena jornada consistia d'un trajecte de 977 quilòmetres, 406 d'ells cronometrats, que portava als competidors des de Salta fins a Chilecito.

"En conseqüència, la jornada de demà (dimecres) es dedicarà a reagrupar el conjunt dels mitjans de la cursa a Chilecito per poder continuar amb la prova i donar la sortida de la desena etapa: Chilecito-San Juan", afegeix el text.