Un total de 10.408 espectadors, la majoria nens, han assistit aquest matí al Miniestadi per veure en directe el tradicional entrenament de portes obertes que el Barcelona acostuma a organitzar durant les festes nadalenques.

Els aficionats més joves han pogut seguir de prop els seus ídols, inclosos Leo Messi, Luis Suárez, Neymar da Silva i Javier Mascherano, els quals ahir es van reincorporar als entrenaments després de gaudir d'uns dies més de vacances que la resta dels seus companys.

El futbolista més aclamat pels aficionats ha estat l'argentí Lionel Messi, al qual alguns dels aficionats han demanat que renovi amb el club blaugrana, el contracte del qual acaba al juny de 2018.

La plantilla blaugrana, amb l'única baixa de Jasper Cillesen, que va tornar de les seves vacances amb una lesió muscular al soli de la cama esquerra, s'ha exercitat durant més d'una hora per preparar l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei que es disputarà dijous que ve (21.15 hores) a San Mamés.

Els clàssics rondos, els exercicis de conservació de pilota i els esperats partits de 5 contra 5 en espai reduït han entretingut un públic molt jove que no ha parat d'aclamar els seus ídols.

Els aficionats més afortunats s'han portat de record una pilota de les desenes que els futbolistes blaugranes han llançat a la grada després de finalitzar la sessió.

Al final d'aquesta, els jugadors de la primera plantilla han signat autògrafs i s'han fotografiat amb els aficionats, especialment amb el grup de seguidors amb mobilitat reduïda als quals el club sempre ofereix una atenció especial en aquest tipus d'actes.

Després de la sessió, jugadors i tècnics té previst repartir-se entre diversos hospitals barcelonins, on aquest migdia visitaran els nens malalts que no poden celebrar aquest Nadal a casa seva.