Carlos Tévez es convertirà en el futbolista més ben pagat del món després de signar per l'equip xinès Shanghai Shenhua. L'argentí rebrà 40 milions de dòlars (uns 38,3 milions d'euros) per cadascuna de les dues temporades del seu contracte, segons la premsa oficial del país.

El Shenhua i el Boca Juniors han anunciat avui l'acord pel traspàs de l''Apache', després de diverses setmanes d'informacions i rumors, en una operació en la qual el club argentí rebrà 11 milions de dòlars (10,5 milions d'euros).

El club va especificar que el davanter, de 32 anys, s'incorporarà a la concentració de pretemporada del Shenhua a l'illa d'Okinawa, al sud del Japó, després de passar el reconeixement mèdic pertinent.

"Esperem que Tévez pugui ajudar al Shenhua a triomfar en els seus partits a la Superlliga xinesa i a la Lliga de Campions asiàtica, oferint més partits emocionants als aficionats", ha indicat l'equip en un comunicat.

"La seva arribada augmentarà sensiblement la capacitat ofensiva del Shenhua", ha afegit.

L'internacional argentí, que va disputar 76 partits amb la selecció albiceleste en els quals va anotar 13 gols, va tornar a Boca Juniors el 2015 després de passar per Corinthians (Brasil), West Ham, Manchester United, Manchester City (Anglaterra) i Juventus (Itàlia).

Tévez no és el primer

El fitxatge del crac argentí pel Shanghai Greenland Shenhua no és el primer que atreu les mirades de la premsa internacional cap al principal club de la major ciutat xinesa. La seva samarreta ja la van vestir estrelles com Didier Drogba o Nicolas Anelka.

Els seguidors del club, propietat del grup immobiliari local Greenland, ja van aplaudir les jugades d'altres jugadors de renom com l'ex d'equips com el València i el Llevant Mohamed Sissoko o l'internacional australià Tim Cahill.

També van jugar amb la samarreta blava del combinat alguns jugadors argentins, entre els quals destaquen Lucas Viatri o Rolando Schiavi, amic personal de Tévez i company del Boca Juniors que va guanyar la Intercontinental de 2003 contra el Milà italià.

El Shenhua va invertir així mateix en la contractació de tècnics com Gregorio Manzano, antic entrenador de l'Atlètic de Madrid i Mallorca, o l'exseleccionador argentí Sergio Batista, i actualment està comandat pel charrúa Gustavo Poyet, que va dirigir el Betis entre maig i novembre de 2016.

La ciutat de Xangai és la capital econòmica de la Xina i la ciutat més poblada del gegant asiàtic (uns 25 milions) i s'assenta sobre el delta del Iang-Tsé, el riu més llarg d'Àsia.

El Shenhua ( "flor de Xangai" en xinès) és el principal equip de la ciutat, i va ser fundat en 1993 després de la creació de la lliga de futbol professional de la Xina, i és l'hereu del Xangai FC, creat el 1951.