El migcampista Xavi Hernández ha comparegut en roda de premsa hores abans del Catalunya-Tunísia i ha assegurat que sempre és "un honor" defensar els colors de la selecció catalana.

"Em fa especial il·lusió tornar després d'un any i mig a Catalunya i retrobar-me amb excompanys. Crec que serà un partit competit i vistós en el qual els dos equips tenim l'objectiu de la victòria", ha assegurat el jugador de Terrassa.

Lluny de ser preguntat únicament pel partit d'aquest dimecres a la tarda, Xavi ha rebut una bateria de preguntes sobre l'actualitat del Barça.

Sobre el futur del tècnic del conjunt blaugrana Luis Enrique Martínez, el jugador ha apuntat que és "un excel·lent entrenador" i està "capacitat de sobres per seguir en el càrrec". "Però no depèn de mi i la decisió l'ha de prendre ell", ha afegit.

El migcampista ha volgut restar importància al fet que Messi, Suárez, Neymar i Piqué hagin tingut més vacances que la resta. "Segurament són els jugadors que porten més minuts acumulats en totes les competicions, a més tenen la seva gent lluny. Els jugadors han d'estar contents i se'ls ha de tractar bé, no crec que això importi a la resta de companys", ha afirmat.

Xavi també s'ha referit als recents títols a nivell individual que ha rebut Cristiano Ronaldo i una vegada més ha estat contundent: "Messi és el millor jugador del món i de la història, Cristiano és un jugador d'època però al costat de Leo ningú pot competir".

L'exblaugrana ha demanat al seu antic club que faci un esforç per renovar Messi i així "aconseguir que els culers puguem seguir gaudint del Leo dia a dia".

Respecte a la possibilitat que Catalunya pugui algun dia disputar partits oficials, el jugador ha volgut desmarcar-se de la polèmica i ha apuntat que "ara hem de gaudir com podem de l'esport català, veig complicat jugar partits oficials perquè no podem decidir, estem dins d'un procés i el temps ho dirà".

El seleccionador català Sergio González ha alabat insistentment Xavi i l'ha definit com "el millor jugador de la història de Catalunya", a més d'apuntar que se sent "orgullós d'haver estat company seu i ara el seu entrenador".