nEl grup cinquè de la Tercera Divisió d'aquesta temporada està del tot monopolitzat pel bon paper dels equips gironins, amb l'Olot i el Peralada, frec a frec, lluitant per assolir el títol de campió. Mentrestant, els altres tres representants de la província, Palamós, Figueres i La Jonquera, conviuen tranquil·lament al bell mig de la classificació a l'espera de donar la sorpresa a la més mínima oportunitat. D'entre aquests cinc equips gironins hi ha dos protagonistes, en dues àrees ben diferents, que estan resultant decisius en les bones trajectòries dels seus respectius equips. Es tracta del davanter de l'Olot Marc Mas i del porter de La Jonquera, Toni Montero. Un és el pitxitxi i l'altre el porter menys golejat de la categoria.

El silenc Marc Mas s'ha convertit en el killer sense discussió de la Tercera Divisió i ha finalitzat la primera volta amb una mitjana espectacular: gairebé a gol per jornada. L'ex del Peralada acumula 18 gols en 19 jornades, una xifra que significa que anota 0,95 gols per partit. Si segueix amb aquesta voracitat golejadora, Mas podria perfectament apropar-se a la quarantena de gols en acabar la Lliga. El gironí s'ha desmarcat de l'altre golejador i company d'equip, Sergio Álvarez, autor de 10 dianes i sobretot de David Corominas (Peralada), tercer amb 9 gols.

De la seva banda, un dels altres noms propis que ens deixa la primera part de la competició a la Tercera Divisió és el de Toni Montero. Aquest, però, a diferència de Mas, no s'encarrega de fer gols, sinó que n'evita un munt. Ni el Peralada ni l'Olot superen La Jonquera pel que fa als registres defensius. El conjunt dirigit per Vizuete és el menys golejat dels 20 conjunts del seu grup, amb 11 gols rebuts en 19 jornades.

Toni Montero, l'habitual porter mentre les lesions l'han respectat (s'ha perdut alguns partits d'aquesta lliga per culpa d'unes molèsties musculars que li han fet la guitza més temps del compte), és un dels responsables que La Jonquera visqui instal·lat en la zona còmoda de la classficació: tretzens. Montero, que també ha vestit les samarretes del Peralada i també del Palamós, ha defensat la porteria dels verd-i-blancs en 16 ocasions i només ha entrat al fons de la seva porteria a recollir l'esfèrica 9 vegades.

Els números de Montero són excel·lents, però prou mèrit tenen també els d'un altre porter gironí de la categoria. El lloretenc Gianni Cassaro, del Peralada, ha encaixat 11 gols en 15 partits.