La selecció catalana absoluta jugarà, aquest dimecres dia 28 (18.45 hores/TV3) a Girona, un partit amistós contra Tunísia. D'entre els representants de la demarcació que seran presents a l'Estadi de Montilivi destaca la novetat de l'avinyonenc Gerard Valentín, que hi entrarà per primera vegada.

El defensa del Nàstic de Tarragona és un fix en el lateral dret del conjunt grana, cuer de Segona Divisió A, i curiosament ja va trepitjar el camp del Girona el dissabte anterior en un partit de lliga (4-2).

El futbolista altempordanès, de 23 anys, té passat a l'Olot, Sevilla C i al futbol base del Girona i Figueres. És fill del Xino Albert Valentín, exmembre de la secretaria tècnica del Barça i amb passat al Figueres, i germà de Pol Valentín, jugador de la Pobla de Mafumet, el filial del Nàstic.

Sis anys després

Des que el figuerenc Damià Abella -aleshores a l'Osasuna- va ser cridat per últim cop el 2010, davant Hondures, que no hi havia cap representant altempordanès a la selecció catalana, ara dirigida per Gerard López i Sergio González. D'altra banda, les entrades pel Catalunya-Tunísia estan esgotades des del dimecres.

Amb Xavi i amb els ex del Vilajuïga Víctor i Masip

A la llista de Catalunya hi haurà l'exblaugrana Xavi Hernández (Al Sadd), els exjugadors del Miapuesta Vilajuïga Víctor Rodríguez (Sporting) i Jordi Masip (Barça); Sergi Roberto (Barça), Víctor Álvarez, David López, Aaron Martín, Marc Roca, Gerard Moreno i Álvaro Vázquez (Espanyol), Fontàs i Sergi Gómez (Celta), Pons (Girona) i Samper (Granada), entre d'altres.

L'escalenc Valery, amb la sub-18

El futbolista de l'Escala Valery Fernández formarà part de la selecció catalana sub-18 que, entre aquest dimarts dia 27 i divendres 30, jugarà la primera fase del Campionat de Seleccions Autonòmiques. La competició se celebrarà a Santanyí (Palma de Mallorca) i comptarà amb l'actual jugador del juvenil B del Girona i ex de l’Escala i Barça.