Durant els darrers dies l'Alt Empordà ha acollit quatre curses populars: per Sant Esteve n'hi va haver a la Jonquera, l'Escala i Terrades, i per la vigília de Nadal a Portbou.

Abans d'acabar el 2016, però, n'hi ha tres més. I és que hi ha llocs que prefereixen menjar el raïm gairebé amb les sabatilles esportives posades. És el cas de Cadaqués, Navata i Fortià, que correran el dia exacte de Sant Silvestre, aquest dissabte dia 31 de desembre, en horaris diferents.

En terreny costaner (11 hores) tindrà lloc la dotzena edició de la prova cadaquesenca, en un recorregut més llarg que la resta, de 10 km i amb inscripció gratuïta. Com a l'Escala, i quan acabi la cursa dels adults, a les 12.30 hi haurà circuits per als més joves (de 0 a 13 anys), amb proves que van dels 400 a 900 metres.

Per als corredors del torn de tarda n'hi haurà dues de seguides, on els organitzadors animen a participar disfressats. A partir de les 4 de la tarda, des de la plaça Catalunya de Fortià, té la que es coneix com la Patxanguera de l'Empordà, una cursa gratuïta de 4,5 km que segueix l'itinerari Saludable de Dipsalut.

I l’última de l'any serà a Navata, a les 6, amb l'anomenada Sant Silvestre Navatenca, que arriba a la tercera edició. És organitzada pels Guixaires de Navata i tindrà dues distàncies, de 5 i de 2,5 km, inferiors a la de l'any passat. El preu per apuntar-s'hi és de 3 €, a benefici del Centre de Lleure El Dofí, i hi haurà xocolatada i un concurs de coques casolanes.