El Reial Madrid podrà fer fitxatges aquest estiu després de la resolució del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS), que ha estimat parcialment el recurs del club contra la resolució de FIFA que va imposar una sanció de prohibició d'inscripció de jugadors durant dos períodes de fitxatges, reduint-ho a un solament, el corresponent al període de mercat del gener de 2017, segons informa el club en un comunicat.

"Aquesta decisió posa de manifest la injustícia de la sanció imposada en el seu moment per FIFA, si bé el club lamenta que el TAS no hagi tingut el coratge suficient per revocar-la íntegrament", sosté el Reial Madrid en un comunicat oficial.

La Comissió de Disciplina de la FIFA va sancionar el passat 14 de gener el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid amb la prohibició de fer fitxatges o donar d'alta nous jugadors durant dos períodes del mercat de traspassos, fins el gener de 2018, per irregularitats en la contractació de futbolistes menors de 18 anys.

Tots dos clubs van recórrer el càstig davant el Comitè d'Apel·lació de la FIFA, que va rebutjar els mateixos el 8 de setembre. El club blanc, però, va sol·licitar una mesura cautelar al TAS perquè els seus jugadors menors d'edat poguessin seguir jugant i l'entitat la va acceptar.

L'Atlètic de Madrid, per la seva banda, va renunciar a sol·licitar la suspensió cautelar, però va acordar amb la FIFA un calendari processal perquè el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) resolgui el seu recurs abans de l'1 de juny de 2017

D'acord amb el TAS, el Reial Madrid té prohibit registrar nous jugadors, nacionals o internacionals, per un període sencer de fitxatges (abans dos períodes), i el club pagarà a la FIFA una multa de 240.000 francs suïssos -224.585 euros- (abans 360.000 francs -337.000 euros-). El TAS manté la "reprimenda" de la FIFA al club blanc.