Amb només un mes i mig l'Escala ha posat les coses al seu lloc i a Cornellà del Terri va guanyar (0-2) i conserva la segona posició. El partit es va posar de cara per als d'Albert Gasca ben aviat amb el gol de Pol Compte, que ha agafat el ritme, i a l'inici de la represa Àlex Darnés va sentenciar amb un penal. Els escalencs, amb el retorn de Salam però sense el sancionat Argi, es mantenen en plaça de promoció d'ascens, a tres punts del líder Bosc de Tosca. En el duel de diumenge, el vilafantenc Pep Roca, ara a les files del Cornellà de Toni Soler, es va veure les cares contra el seu exequip.

Cornellà: Cortina, Oliver, Cámara (Casacuberta, 56'), Xargay (Gallardo, 56'), Pujolras, Pep Roca, Joel, Poch, Mesas, Cervera i Congost (Rayo, 77'). L'Escala: Ureña, Nil, Alforcea, Salam, Ramírez, Molinas (Puig, 86'), Ruedas (Alabert, 62'), Darnés, Àlex Fernandez (Agustí, 72'), Mas i Pol. Gols: 0-1, Pol (11'); 0-2, Darnés (p)(46'). Àrbitre: Xarles Serrano.

Amb Robert és més fàcil

El Roses passarà un Nadal tranquil després d'obtenir a Blanes un triomf de sis punts. Per un costat, va ­gua­nyar (2-4) i escala al novè lloc i, per l'altre, va evitar que el Blanes, equip que ratlla el descens, s'hi aproximés. En el retorn d'Edu Sastre, el clar protagonista del partit va ser Robert Fernández, autor dels quatre gols del conjunt rosinc a la primera part. L'ex de l’Esplais ja en suma 11 i ara el coixí que té l'equip de Gabri Maragall amb el descens és de vuit punts.

Blanes: De Bode, Leonardo, Arévalo (Jacob, 46'), Fall, Martin (Jairo, 63'), Ivan, Figliamonte (Lara, 63'), Manel, Marena, Gavín i Aissati (Trigo, 81'). Roses: Feria, Fageda, Meli, Vélez (Isma, 60'), Sastre, Robert, Baduà (Ezequiel, 72'), Ibu, Bel, Joel i Galli (Torres, 68'). Gols: 0-1, Robert (13'); 0-2, Robert (28'); 1-2, Figliamonte (32'); 1-3, Robert (34'); 2-3, Marena (40'); 2-4, Robert (41'). Àrbitre: López Madern. Va expulsar als locals Gavín (77') i Leonardo (89').

Trenquen la ratxa en l'afegit

El Base Roses va obtenir una victòria balsàmica davant el Guíxols (3-2) que l'anima per sortir de la zona de descens a Tercera Catalana. Després d'encadenar cinc derrotes consecutives, els rosincs van saber patir fins al final per quedar-se amb els tres punts. Els gols dels exfiguerencs David Costa -després d'una centrada d'Oscar Pereira- i d'Ivan Vargas -jugada personal- van ser igualats pels ganxons, que van jugar l'última mitja hora amb inferioritat per l'expulsió de Callicó i que tenien la baixa per sanció del davanter Carlos López.

Amb el 2-2, però, en el darrer segon Marc Ricart va despenjar una pilota passada i Pitu Labrador, tornat a la Vinyassa fa deu dies procedent del Ripoll, va col·locar el 3-2 definitu. Aquest, és el primer triomf amb Jordi Ricart a la banqueta del Base Roses, que va arribar el dia en què sota els pals debutava Dani Lobato, exporter del Peralada i la Jonquera que competirà amb Boque i Ricard López per un lloc a la porteria.

Base Roses: Dani Lobato, Julien (David Ricart, 67'), David Costa, Pitu Labrador, Mito, Fran Soler (Joel Barreña, 75'), Oscar Pereira, Raul Blanco (Marc Ricart, 67'), Yoann (Ivan Vargas, 25'), Èric Jacobs i Justa (Jordi Pérez, 80'). Guíxols: Yasin, Marc Sala (Iruela, 49'), Diego Zayas, Bachs (Pato, 68'), Sillah, Xavi Mora, Gómez, Dumazert, Carlos Zayas (Martín, 68'), Pello (Caixal, 68') i Callicó. Gols: 1-0, David Costa (13'); 1-1, Dumazert (54'); 2-1, Ivan Vargas (62'); 2-2, Caixal (86'); 3-2, Pitu Labrador (92'). Àrbitre: Rayos Belmonte. Va expulsar al visitant Callicó (57').