L´Spar Citylift Girona s´havia marcat diferents objectius, entre els quals un d´ells era acabar la primera volta de la lliga entre els dos primers classificats, per evitar així haver de jugar els quarts de final d´una Copa de la Reina que enguany serà de sis equips. I ahir, l´Uni el va complir guanyant el Gipuzkoa a Fontajau (85-67). Després de tretze jornades, i havent arribat a l´equador de la competició domèstica, les d´Èric Surís ja poden dir que de moment han fet els deures (11 victòries i 2 derrotes). La trajectòria a Europa també és immaculada (6-0). L´única taca negra, les derrotes contra Avenida i Cadí La Seu.

Fa quinze dies, l´Uni es va assegurar virtualment acabar la primera volta segon i, de retruc, el pas directe a les semifinals de la Copa. Faltava només segellar-ho. La setmana passada, les d´Èric Surís no ho van poder fer en caure a la pista del Cadí. Sí, en canvi, ahir. Perfumerías Avenida i Spar Citylift Girona acaben com a cap de sèrie i jugaran directament les semifinals de la Copa que es jugarà del 10 al 12 de febrer. Gernika i Araski també tenien el bitllet assegurat. En una jornada amb horari unificat, els dos equips que es van adjudicar les dues places que encara no tenien propietari van ser el Càceres i l´Uni Ferrol, que van guanyar els seus respectius partits contra CREF i Gernika. Dimarts, la Federació donarà a conèixer finalment la seu de la Copa, per la qual Girona ha apostat fort presentant una oferta molt més interessant que la de Salamanca.

Ahir, les gironines no van voler especular i van sortir per feina (25-15, 1.41 per acabar el primer quart). En el segon parcial, l´Uni no va afluixar i, amb una bona circulació de pilota i una defensa agressiva, van augmentar les diferències fins assolir una màxima de 19 punts, posant el 46-27 a l´electrònic de Fontajau. Amb aquest marcador, més d´un ja donava el partit per guanyat, no n´hi havia per menys. La realitat, però, va ser molt diferent. I és que les basques, liderades per una estel·lar Nadia Colhado, autora de 33 punts i 19 rebots, i aprofitant la baixa d´Alminaite, no es van donar per mortes, gràcies en part també a la parella arbitral. Amb un parcial de 2-8, van arribar al descans 13 punts a sota (48-35).

A la represa, Colhado seguia fent mal sota la pintura. Dominadora absoluta de la zona, la brasilera va fer i desfer com i quan va voler. El Gipuzkoa es va posar a només un punt (55-54), fet que obligava l´Uni a sol·licitar temps mort. A l´últim quart, l´Uni va aprofitar el desgast físic del rival per sentenciar (85-67) i anar-se´n de vacances tranquil.