El Seat Ateca és el nou Cotxe de l'Any dels Lectors 2017 de Prensa Ibérica, grup al qual pertany Diari de Girona, i La Vanguardia. El model amb el qual la firma espanyola s'ha estrenat al mercat dels tot terreny s'ha alçat amb el triomf en la quinzena edició d'un guardó que ha tornat a tenir l'usuari com a principal protagonista. I és que han estat els milers de vots registrats a través de les pàgines web www.mejorcoche.epi.es i www.lavanguardia.com els que han decidit el vehicle guanyador d'aquest premi que s'ha consolidat com un clar reflex de l'evolució de la indústria de l'automòbil a Espanya.

Després del tancament de la definitiva votació final durant la nit de dijous 15 de desembre, el Seat Ateca va rebre el guardó gràcies al suport dels lectors participants provinents de les 15 capçaleres que componen al grup Prensa Ibérica i del diari La Vanguardia. D'aquesta manera, l'Ateca s'incorpora a l'exclusiva llista de guanyadors d'aquests premis, a la qual Seat ja va accedir el 2009 amb el triomf de l'Ibiza, i en la qual també tenen el seu lloc d'honor altres models com els Audi A8, Q5 i Q3, BMW Sèrie 5, Citroën C4, Alfa Romeo 159, Volvo V40, Peugeot 308, Opel Meriva i Astra i Ford Mondeo, aquests dos últims guardonats amb el premi Cotxe de l'Any dels Lectors en dues ocasions, amb successives generacions d'ambdós vehicles.

Directius de les àrees de comunicació i màrqueting a Espanya de les cinc marques finalistes van participar en aquest tancament de les votacions del Cotxe de l'Any dels Lectors 2017 pel qual lluitaven, a més del mateix Ateca, els Renault Talismán i Scénic, el Jaguar F Pace, l'Audi Q2 i l'Opel Mokka X. Gabriele Palma i Fernando Salvador, directors de Màrqueting i Comunicació de Seat Espanya, van mostrar la seva satisfacció pel triomf d'un vehicle com l'Ateca que suposa l'inici d'una nova etapa per a la marca en el segment dels tot terreny.

En la votació final que va decidir el premi Cotxe de l'Any dels Lectors 2017 Bosch Car Service va tornar a sortejar nous premis entre els participants. A més, com a patrocinadora principal d'aquests guardons, aquesta cadena dedicada al servei a l'automòbil va sortejar al llarg de tot l'any entre els votants una sèrie de vals amb un valor de 200 euros per ser utilitzats en la seva àmplia xarxa de punts de servei.