17 de desembre de 2016
17.12.2016
40 Años
40 Años

L'Uni perd Alminaite per rebre el perillós Gipuzkoa de Ferrari i Nadia Colhado

La pivot estarà de quatre i sis setmanes de baixa per una fissura en un dit del peu ?Les de Surís han d'acabar d'assegurar ser cap de sèrie a la Copa

17.12.2016 | 06:30
Nadia Colhado agafant un rebot per sobre de Laura Herrera (Campus).

Kristina Alminaite no va jugar dimecres contra l'Uniao Sportiva perquè, el dia abans, s'havia queixat d'unes molèsties al peu al final de l'entrenament. El cos tècnic va optar perquè la lituana descansés pensant que, com que la pivot havia tingut problemes al peu de més jove, es devia tractar d'una sobrecàrrega. L'equip fa moltes setmanes que està jugant dos partits per setmana. La idea era que Alminaite ja estigués recuperada per ajudar el grup en la visita del Gipuzkoa (19:00), però, l'endemà del partit de l'Eurocopa, unes proves van determinar que Alminaite té una fractura per estrès al primer metatarsià del peu dret. Una lesió que es tradueix en un temps de baixa d'entre «quatre i sis setmanes», no tornaria a jugar com a mínim fins just abans de la Copa, en un contratemps que és una «patata calenta» per a la direcció esportiva de l'Uni i un maldecap per al cos tècnic pensant en rebre avui el Gipuzkoa (19:00) que compta amb la «cinc» més en forma de la Lliga en les últimes setmanes.

La pivot brasilera Nadia Colhando és una interior contundent, de les que busquen acabar sempre les jugades a prop de cistella aprofitant-se del seu físic, que està fent dobles figures des de la seva arribada a Donosti amb la temporada començada. «És una jugadora que ens pot costar de defensar just el dia que tenim una rotació menys per dins», explica Èric Surís que no escatima elogis cap al talent d'un Gipuzkoa que, pràcticament sense rotació, va ser capaç de guanyar fa dues setmanes a la pista del Gernika. «Colhado i Saar, més mòbil i que coneixem millor, formen un joc interior molt productiu però és que a fora tenen la gran metralleta de la lliga (Paola Ferrari) que els converteix en un equip molt complicat de defensar», diu el tècnic de les gironines que està convençut que «sense més problemes de lesions com han tingut, el Gipuzkoa pot acabar la temporada entres els quatre primers». A més de Ferrari, 7/8 triples el dia que tornava després d'uns mesos lesionada, Colhado i Saar el Gipuzkoa també compta amb la base Gabi Ocete. Això sí, en els dos últims partits el Gipuzkoa només ha fet servir sis jugadores i avui hauria d'acabar patint si l'Uni és capaç d'instaurar un ritme de partit exigent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema