Aquest divendres s'ha recuperat la Festa de l'Esport de l'Escala, que no se celebrava des de 2010. Hi ha hagut un total de 17 reconeixements a clubs i esportistes locals en un acte que s'ha fet al Museu de l'Anxova i de la Sal i en què hi ha hagut molta participació, segons informa l'Ajuntament.

"Aquesta és una festa amb que es volen reconèixer els mèrits esportius de l'any i compartir el bon moment que viu l'esport a l'Escala, amb molta gent que competeix i d'altra que simplement pràctica algun esport, i una gran aposta per fomentar la base", remarcava el regidor d'Esports de l'Ajuntament de l'Escala, Josep Bofill, destacava també la importància de l'entorn i de les instal·lacions esportives que té el municipi i agraïa "la gran feina que s'està fent des dels clubs i entitats esportives".

El premi a la gesta del 2016, ha estat per a Xeve Feliu, que el passat mes de setembre intentava fer el cim Himlung del Nepal, de 7.126 metres.

El CER l'Escala de tennis taula, que juga a la superdivisió, ha estat escollit equip de l'any. La bona classificació de l'any passat va fer que es classifiqués per jugar a europa, a l'ETTU Cup.

El premi a la millor esportista en la categoria sènior ha estat per a Anabel Da Cruz. Practica el bodyfitness i el culturisme i en el seu primer any de competició ha participat en quatre campionats i en tots ells ha pujat al podi. Destaca la tercera posició al Campionat d'Espanya, aquest octubre.

El millor esportista en categoria juvenil ha estat Iker González, del tennis taula l'Escala. Ha guanyat el top d'Irun, l'estatal de Valladolid i el Campionat d'Espanya celebrat a Blanes, així com ha fet un bon paper a diversos opens internacionals.

A l'apartat de classificacions rellevants, s'ha premiat a Maria Subirà, que ha quedat tercera a nivell provincial en la seva primera temporada de competició en categoria absoluta de pàdel; i a les germanes Àfrica i Aitana Radsma. Àfrica ha quedat subcampiona de Catalunya en 100 metres tanques en el seu primer any de júnior, mentre que Aitana ha estat subcampiona de Catalunya en salt d'alçada i en 100 metres tanques en el primer any de cadet.

Com a millor equip de futbol base s'ha escollit el benjami A, que la darrera temporada es va proclamar campió en l'any que estrenava la categoria.

El millor equip del bàsquet base ha estat el Mini Masculí, que també es proclamava campió després de guanyar tots els partits de la temporada (els dos que va perdre va ser per alineació indeguda, no al camp).

També s'ha premiat al benjamí femení del tennis base, que ha quedat subcampió de Girona de la Lliga Catalana per comarques i es va classificar per la Fase Final, dins dels 12 millors equips benjamins de Catalunya.

El premi ha la promoció dels esports nàutics s'ha concdit al Club Nàutic l'Escala -Escola de Vela.

Finalment, també s'entregaven 7 plaques a la trajectòria esportiva: Els ciclistes Marc Trayter i Vicky Hernández; el regatista del Club Nàutic l'Escala, Gerard Marín; Jordi Bruguera, 25 anys president del CB l'Escala; el club Flama 91, que celebrà el seu 25è aniversari; Francesc Sala "Xiquet", treballador del Patronat Municipal de l'Esport que s'ha jubilat aquest any i, a títol pòstum, a Josep Antoni Higueras León, Pepe, que formava part del club d'atletisme Flama 91 i del club ciclista Esquenapelats.