Després de gaudir de dos dies de descans, el Barcelona va tornar ahir als entrenaments per preparar el derbi de la Lliga que disputarà demà (20.45, Movistar Partidazo) contra l'Espanyol al Camp Nou. Han sigut uns darrers dies atípics perquè sense competició intersetmanal l'equip de Luis Enrique se'n va anar a Qatar per jugar-hi un amistós, dimarts, i fins ahir que no va tornar a la feina.

El tècnic asturià va dirigir una sessió matinal amb els jugadors disponibles del primer equip. Cal recordar que l'entrenador del conjunt blaugrana només té la baixa, per lesió, del defensa francès Jérémy Mathieu. La plantilla vol tancar bé l'any guanyant els dos últims partits contra l'Espanyol, en Lliga, i l'Hèrcules, dimecres que ve a la Copa del Rei, on en l'anada només va poder arrencar un discret empat a un.

Els futbolistes blaugranes estan citats avui a les 11 del matí, a la Ciutat Esportiva, per preparar els detalls del derbi. Després de l'entrenament, Luis Enrique oferirà la roda de premsa prèvia al partit. Els blaugranes poden situar-se, si guanyen, a tres punts del Madrid, de manera provisional, ja que els blancs han ajornat el seu duel contra el València fins al febrer en trobar-se aquests dies al Japó pel Mundial de Clubs.

Superoferta a Messi

D'altra banda ahir va transcendir una possible oferta del futbol xinès per Leo Messi. Segons va informar Sky Sports, i van recollir les edicions digitals de Mundo Deportivo i Sport, l'Hibei Fortune està disposat a fer l'impossible per endur-se l'astre argentí, que acaba contracte el 2018. El club asiàtic oferiria 500 milions d'euros per cinc temporades a Messi, a raó de 100 per any, lliures d'impostos. El Barça segueix confiant en la propera renovació del seu jugador més determinant.