n El Barcelona va resoldre el seu amistós de Doha (Qatar) amb un partit plàcid (3-5) contra l'Al Alhi Jeddah, un tràmit que va servir, almenys, per veure com Paco Alcácer per fi estrenava el seu compte golejador amb el conjunt blaugrana. El partit, un compromís pendent del club català amb el que ha estat el seu patrocinador principal els últims quatre anys, va tenir molts gols, però poca tensió competitiva i encara menys història.

El Barça va sortir gairebé amb tot el seu equip titular, inclòs el seu famós trident, encara que la MSN només va estar mitja hora sobre la gespa de l'estadi Al-Gharafa. No en van necessitar més. Als 16 minuts de joc, ja havien marcat tots tres. Primer Luis Suárez, qui va fregar lleugerament amb l'esquena una centrada de Messi que va acabar en gol, després el mateix astre argentí, que va afusellat Mosailem per finalitzar una jugada que havia començat amb un robatori de Neymar. I, a continuació, el brasiler, que ja havia avisat amb un xut al pal i que va tenir el premi del gol en rematar una assistència de Rafinha. 0-3 en un quart.

Els tres «cracks» blaugranes van ser substituïts poc després. El Barça, ja amb tota la feina feta, va aixecar el peu de l'accelerador, i l'Al Alhi es va anar deixant anar a poc a poc fins a amenaçar la porteria defensada per Cillessen. El perill local en el primer acte es va dur gairebé sempre Al-Moasher, l'home més incisiu del conjunt qatarià, encara que Al-Jassim, en una vaselina que va repel·lir Cillessen, i Al-Soma, que va creuar massa la pilota després de plantar-se sol davant el porter blaugrana, també van rondar el gol.

També Alcácer, a qui Mosailem li va treure amb la puntera un remat forçat. El davanter valencià hauria d'esperar a la represa per estrenar el seu compte com a blaugrana, encara que fos en un partit no oficial.

La segona meitat va començar amb un penal inexistent de Masip que es va encarregar de transformar, a l'estil «Panenka», Abdulrahman, considerat un dels futbolistes més talentosos de l'Àsia i que, malgrat jugar a la Lliga dels Emirats Àrabs, ahir va viatjar a Qatar, com a estrella convidada, per jugar contra el Barcelona.

Alcácer, que va rematar de cap una centrada de Rakitic, i Rafinha, en una gran jugada personal, van posar l'1-5 abans de l'hora de joc i, com havia passat en la primera meitat, el Barça es va deixar anar entre tant canvi, la intranscendència del resultat i l'avantatge.

De nou ho va aprofitar el rival per acontentar el seu públic amb diverses arribades per la banda esquerra i gols gairebé consecutius d'Asiri que situaven el partit en un interessant 3-5 a falta de 20 minuts per al final. El Barcelona, això sí, va haver de jugar els últims deu minuts amb un home menys per la lesió d'Aleñá, que es va fer mal sol en rematar una pilota. El marcador ja no es va moure més.