L'Ajuntament de Vilafant organitza la segona edició de les Mencions Esportives, una iniciativa que vol reconèixer la trajectòria esportiva tant dels clubs com dels esportistes residents a Vilafant així com fomentar els valors de l'esport. L'entrega serà al febrer, però entre desembre i gener s'escolliran les candidatures. A la cerimònia d'entrega, Vilafant sempre escull una figurada reconeguda en el món de l'esport. Si l'any passat, en l'estrena, va ser el torn de Pau Ribes, competidor de natació sincronitzada, enguany l'Ajuntament de Vilafant medita portar Ilias Fifa.

Es tracta d'un atleta espanyol que va néixer al Marroc fa 27 anys i que el juliol passat va quedar campió d'Europa en els 5.000 metres llisos. A més de la seva fita esportiva, Fifa ha estat notícia perquè en diferents entrevistes ha explicat que va arribar a l'Estat espanyol amagat a la part baixa d'un camió quan tenia 17 anys.

Sis reconeixements

L'objectiu de les Mencions Esportives és reconèixer el paper de les entitats esportives i dels esportistes de Vilafant. El procediment és el mateix que el de l'edició anterior, en què tots els veïns de Vilafant poden presentar les seves candidatures. Aquesta segona edició manté les categories de la passada, amb la novetat d'una menció col·lectiva al premi Competeixo amb Vilafant i la incorporació d'una nova categoria.

Així, s'entregaran un total de sis reconeixements en les categories d'Una vida dedicada a l'esport, Aquest és el meu any (individual i col·lectiu), Competeixo amb Vilafant (individual i col·lectiu) i la categoria nova Faig esport malgrat..., que té com a objectiu posar en valor l'esport com a mitjà de superació personal i social.

Pel que fa a les dates, el termini de presentació de candidatures serà fins al 10 de gener; es podrà votar de l'11 al 20 de gener i l'entrega serà al febrer.