Quan encara no s'ha arribat al final de la primera volta el Marca de l'Ham ha fet un autèntic pas de gegant per ascendir, aquest cop sí, a Segona Catalana. Ara bé, els figuerencs, conscients que el curs passat també gaudien d'un bon coixí, no volen cap tipus de relaxació. La realitat és que l'equip d'Edu Ortega té vuit punts de coixí, la màxima aconseguida enguany, després d'emportar-se un duel crucial al camp del seu immediat perseguidor, el Sant Pere Pescador (1-2).

El Marca de l'Ham es va avançar amb un gol de Víctor Hoyos abans del descans i a la represa va aprofitar les expulsions dels santperencs Rubén Roca i Lagresa -5 i 1 partits de sanció, respectivament- per sentenciar de la mà de Nano, que acabava d'entrar. Els de Jose Hernández van mantenir esperances de puntuar fins al final amb el gol de l'honor de Jonas. Un altre dels punts destacables del Marca de l'Ham va ser el debut de Gaby Escalona, migcampista del Base Roses.

Amb el Marca de l'Ham disparat en el lideratge, l'emoció se centra en la segona plaça d'ascens, comprimida al màxim: només tres punts separen sis equips; Borrassà, Esplais, Empuriabrava-Castelló, Sant Pere, Bàscara i Llançà.

20 minuts de partit a Cabanes

L'àrbitre del Cabanes-Borrassà va donar per finalitzat el partit en el minut 20 de la primera part. El conjunt cabanenc s'havia indignat amb Bouznakari Lahchaychi perquè l'hi havia expulsat dos jugadors, d'entre els quals Txus Quintos, abans de la mitja hora de joc amb 0-1. El Comitè de Competició ha decidit donar per acabat el partit -sense necessitat de jugar els 70 minuts restants- amb victòria del Borrassà (0-1). A més, al Cabanes ha patit les sancions dels següents jugadors: Yasin Roche (5), Txus Quintos i Saliou Balde (2).

El Vilamalla fitxa el porter Dani Luque, del Marca de l'Ham

Luque va debutar amb el Vilamalla al camp del Bàscara (1-0) i havia fitxat pel Marca de l’Ham l'estiu del 2015 procedent del Banyoles. En el seu primer curs, amb Sergio Rodríguez com a competència, va jugar 10 partits i en aquest, amb Nahuel Brentan com a company sota els pals, només havia jugat a la jornada 1, contra l'Empuriabrava-Castelló.

Primers minuts per a Joan López, porter de l'Agullana

En el partit de diumenge passat a l'Aeròdrom entre Empuriabrava-Castelló i Agullana (4-2) va debutar Joan López a la porteria alberenca. L'exjugador del Sant Llorenç de la Muga i de la base del Peralada i del Figueres, però, va ser canviat al descans amb 1-0 per decisió tècnica. López ha anat convocat amb el primer equip de la Jonquera, de Tercera Divisió, en alguns partits.

Ensurt al Cistella per Jordi Puig, que acaba a la Vall d'Hebron

El Cistella va obtenir un triomf agònic (2-3) al camp del Viladamat però es van endur un ensurt gros perquè Jordi Puig, autor de l'1-1, va patir un fort cop i va ser traslladat a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, on va ser operat d'urgència. "Li han fet un cateterisme per tancar un punt sagnant prop dels ronyons que ha anat molt bé", explicava el club.

Txema Ortega debuta amb derrota a la banqueta del Besalú

L'entrenador figuerenc Txema Ortega no va poder tenir una estrena rodona a la banqueta del Besalú, que competeix en el grup 17 de Tercera Catalana. Els garrotxins, tretzens, van cedir per la mínima (1-2) davant el Quart. Txema Ortega va fitxar pel Besalú fa deu dies, poc després que el Figueres prescindís dels seus serveis a la banqueta del juvenil A.