n El futbol europeu s'atura aquest migdia per seguir el sorteig dels vuitens de final de la Lliga de Campions. El Barcelona i la resta d'equips classificats coneixeran els seus rivals en la següent eliminatòria en un sorteig que es farà a Nyon (12.00). El Bayern de Munic i el PSG francès són les grans amenaces per al conjunt català.

Acabada la fase de grups, l'entrenador barcelonista, Luis Enrique Martínez, va deixar caure amb ironia la frase: «A veure quina joieta toca», en al·lusió al que ell creu mala sort en els últims sortejos, en els quals el club blaugrana mai no s'hauria mesurat a un rival clarament inferior després de la fase de grups.

Acabada aquesta com a primer, i per tant tindrà al Camp Nou el partit de tornada dels vuitens, al Barça li esperen vuit rivals, però pel descart de ser del mateix país o oponent que ja va jugar contra ell en l'anterior ronda, Reial Madrid, Sevilla i Manchester City no podran aparellar-se contra els blaugranes. Així, al Barça només li podran tocar un d'aquests cinc rivals per a vuitens: Bayern de Munic, Benfica, Bayer Leverkusen, París Saint-Germain o Porto.

L'anada dels vuit partits dels quarts de final seran el 14, 15, 21 i 22 de febrer, mentre que la tornada està prevista en el camp dels equips que van quedar primers en la fase de grups els dies 7, 8, 14 i 15 de març.

L'equip català té un bon record de l'últim pols que ha mantingut amb tots els potencials oponents en el bombo d'aquest migdia a la Lliga de Campions. Contra el Benfica, l'última vegada que es van veure les cares el Barça i l'equip lisboeta va ser en la fase de grups de la temporada 2012-13, en la qual els blaugranes van treure un 2-0 al Camp Nou i un empat a Portugal 0-0. Igual de bé va anar l'últim enfrontament contra el Bayer Leverkusen, que es va produir en la fase de grups del curs passat, amb un 2-1 al Camp Nou i un 1-1 a Alemanya. A més, en l'única ocasió que els dos equips es van trobar a vuitens, el Barcelona va acabar amb un global de 10-2 en la temporada 2011-12, en què el 7-1 del Camp Nou el 8 de març del 2012 va ser una de tantes grans nits que ha deixat el futbol de Messi, després d'haver marcat cinc gols.

L'últim pols contra el Bayern de Munic va ser la semifinal de fa dues temporades, quan el Barça de Luis Enrique va eliminar l'equip bavarès, entrenat per Josep Guardiola. En l'anada, el Barça va vèncer per 3-0, renda que li va ser més que suficient per contenir el 3-2 amb el qual va acabar el partit a Munic. L'únic enfrontament en vuitens de final de la Lliga de Campions entre tots dos va ser en la temporada 1998-99, amb un doble triomf del Bayern per 2-1 i 1-0. Amb el Porto, el Barcelona també té un bon record del seu últim enfrontament. Va ser en la Supercopa d'Europa de la temporada 2011-12, amb victòria del Barcelona per 2-0 (Fàbregas i Messi) a l'Stade Louis II de Mònaco el dia 26 d'agost del 2011.

En les dues ocasions que Barça i Porto s'han mesurat en vuitens de final de la Lliga de Campions o Copa d'Europa, el Barça també ha sortit guanyador. L'última vegada va ser en l'edició de la Champions de 1999-00, amb una doble victòria blaugrana (4-2 i 2-0), mentre que la primera vegada que es van veure en aquesta ronda, a la Copa d'Europa del curs 1985-86, el valor doble dels gols fora (3-1) va donar el pas als blaugranes, que van vèncer al Camp Nou per 2-0. Amb el cinquè possible rival en el bombo, el PSG francès, el Barcelona també guarda un bon record de l'últim pols entre tots dos a la Lliga de Campions. Va ser fa dues temporades, i en els quarts de final l'equip català es va treure de sobre el parisenc amb dues victòries (2-0 3-1).

El Barcelona coneixerà el rival dels vuitens mentre s'estigui entrenant a la seva Ciutat Esportiva (11.00), després d'haver gaudit ahir d'un dia de festa. Després de la sessió preparatòria l'equip blaugrana prendrà un avió amb destinació a Doha (Qatar), seu d'un dels seus principals patrocinadors. Dimarts, a les 17.00 (horari català), jugarà un amistós contra l'Al-Ahli Saudita.