n Un derbi sempre és un matx que tots els esportistes volen disputar, pel seu component d'emoció i rivalitat que suposa per tots els equips. El duel català de Lliga Femenina entre l'Spar Citylift Girona i el Cadí La Seu no va ser menys i es va poder veure un bon espectacle basquetbolístic en un partit igualat i amb diferències que no van superar els deu punts. Les gironines, però, van encaixar la segona derrota, per 68-64, en un final igualat i en què l'equip d'Èric Surís va cometre diversos errors poc habituals. A la Seu ja s'hi havia fallat en la Lliga Catalana.

Un matx que començava amb les primeres diferències favorables al Cadí amb la seva característica agressivitat que tapaven la major qualitat del conjunt gironí. La defensa de les locals generava dos contra uns constants de les lleidatanes que eren més ràpids que l'atac gironí, de m anera que provocaven el colapse de l'Uni Girona jugada rere jugada.

El pes ofensiu de l'equip es recolzava sobre Haley Peters, que es va convertir en l'única jugadora de camp que havia anotat en tirs de camp amb 9 punts, i recolzada per l'aportació d'Ify Ibekwe. Alhora, les gironines no aconseguien dominar el rebot i no es mostraven intenses en defensa, cosa que encara donava més ales a les locals, que es trobaven molt còmodes sobre el parquet del Municipal d'Esports de la Seu d'Urgell. Un contraatac fallat per Noemí Jordana en els darrers segons servia per reflectir el joc de l'Spar Citylift Girona en aquests primers deu minuts de partit, que finalitzaven amb 18-13.

El segon període seguiria amb el conjunt dirigit per Joan Carles Pié dominant el ritme del partit i imposant la seva agressivitat. Amb el 20-13 al minut 13 del segon quart Èric Surís va demanar un temps mort que serviria per canviar la dinàmica de l'enfrontament. L'Uni Girona li va canviar la cara al partit després de només fer un llançament de camp en tres minuts i mig que donaven la màxima renda del partit al Cadí La Seu (22-13).

Una cistella d'Alminaite iniciaria la remuntada de les gironines, que amb un parcial de 4-13 en gairebé quatre minuts tornarien a empatar el partit (26-26). L'Spar Citylift Girona dominava el rebot ofensiu i ja no tenia pèrdues de pilotes que donessin possiblitat al contraatac del conjunt lleidatà, que veia com no podia córrer. Ibekwe va estar molt inspirada en aquest segon període, situant el 30-28 i el seu setè punt del període dels quinze que duien les gironines en els segons deu minuts de partit. Al descans, el marcador era d'empat a 32 punts amb una efectivitat des del tir lliure total entre els dos equips (12/12). L'aportació d'Ibekwe i Peters sumava 24 dels 32 punts de l'Uni Girona.

A la represa, l'Uni Girona va sortir molt concentrat i conscient del que havia de fer si s'havia endur el triomf de la Seu d'Urgell. D'aquesta manera, les gironines van arribar a dominar el matx amb una renta de nou punts gràcies a la pressió defensiva i una major duresa. El tercer període finalitzaria amb 45-50 favorable a l'Spar Citylift Girona i amb la sensació que el Cadí encara no havia dit la darrera paraula. Malauradament pels interessos de les gironines, les locals van sortir molt agressives al darrer quart decidides a reduir el desavantatge i així ho van fer de manera progressiva. Dos triples consecutius d'Andrea Vilaró van situar novament l'empat al marcador (63-63). El Cadí La Seu va capgirar el marcador amb el 65-63 a 1:45 pel final. Dues pèrdues de pilota consecutives després d'un tir lliure anotat per Noemí Jordana van permetre al Cadí situar el 66-64 des de la línia de personal. Un rebot mal controlat per les gironines en un tir lliure va permetre a les locals situar el 68-64 després de dos tirs més des de la línia de personal. Un resultat que no van poder modificar en la darrera possessió i que certificava la segona derrota del curs en lliga.

Una derrota aquest migdia del Gernika a la pista del Mann Filter classificaria matemàticament les gironines per a la Copa com a caps de sèrie. En cas de victòria basca, l'Uni necessitarà guanyar dissabte a Fontajau el Gipuzkoa (19.00) per no haver d'estar pendent del resultat de les rivals i del seu bàsquet average.