Ahir la UE Llagostera-Costa Brava va tornar a ensopegar amb la mateixa pedra. El gol amb el qual Manuel Salinas va igualar el partit (1-1) a dos minuts del final va tornar a castigar la manca de convicció dels gironins a l´hora de sentenciar el marcador i allarga a sis les jornades seguides que els d´Oriol Alsina acumulen sense guanyar. En l´últim partit de l´any al Nou Estadi la prioritat era sumar els tres punts davant d´un rival directe a la classificació i agafar distància respecte a la zona baixa, i el tècnic va deixar clares les seves intencions amb una alineació en què van coincidir junts per primer cop aquesta temporada Manel Martínez i Rafael Jordá.

L´aposta pels dos davanters va suposar un canvi tàctic respecte a partits anteriors, i l´equip va passar a jugar amb doble pivot al centre del camp. El procés gripal de Rubén Martínez durant la setmana també va provocar l´entrada de Pablo Sánchez a l´onze inicial, ocupant la banda dreta. Amb aquestes variacions el Llagostera va començar dominant el partit amb possessions llargues i molta participació de Marc Martínez en la creació de joc, encara que sense profunditat, i la primera arribada de perill a la porteria visitant va arribar a pilota aturada. Al minut sis els gironins van estar a punt d´avançar-se en una falta lateral que Diego Jiménez va rematar de cap a la frontal de l´àrea però que David Oliveros va salvar amb una gran intervenció.

Amb l´Hospitalet ocupat a defensar i jugant amb un plantejament més conservador, el conjunt local va seguir controlant el partit amb bons minuts de Rafa Jordà apareixent entre línies. Amb el pas del temps però l´equip riberenc va anar pujant la seva línia de pressió i les forces es van igualar fins que al minut 22 el Llagostera va tornar a treure profit de l´estratègia en un córner des de la banda esquerra que Manel va rematar al primer pal per fer el seu setè gol aquesta temporada. Fet el més difícil el conjunt gironí va intentar ampliar la diferència en el marcador aprofitant les bandes, però ahir ni Marc Fernández ni Pablo Sánchez van estar encertats i les passades llargues a Manel no van donar resultat. De mica en mica l´Hospitalet va anar agafant confiança i superada la primera mitja hora de partit Rubio va rematar una centrada lateral que Moragón va poder aturar sense problemes. Tres minuts més tard, novament per banda, Higón va provar sort amb un xut que va sortir desviat. Eren els millors minuts del conjunt visitant i just abans dels descans van reclamar un penal després que Samuel San José tallés una jugada de Jordi Hostench des de terra. L´àrbitre va deixar seguir el joc i els d´Oriol Alsina van marxar al vestidor amb avantatge al marcador.

A la represa el tècnic riberenc va buscar un revulsiu fent entrar Teo en el lloc de Ciria, fet que va desplaçar a Hostench al lateral amb l´objectiu de tenir més profunditat per banda esquerra. El canvi no va tardar a donar resultat i l´Hospitalet va estar a punt d´aprofitar una ràpida sortida al contra atac amb un xut creuat d´Higón que Moragón va haver de rebutjar a córner amb dificultats. En la jugada següent va ser Manuel Salinas qui va buscar l´empat rematant una centrada de Rubio, però aquest cop la pilota va sortir molt a prop del pal dret de la porteria del Llagostera. Davant la pressió rival Oriol Alsina va fer la primera substitució fent entrar a Colorado en el lloc de Rafa Jordá i poc després els gironins van buscar el segon gol en un córner que no van poder resoldre amb encert. Després va ser Marc Fernández qui va provar sort des de la frontal de l´àrea, però la seva rematada va sortir desviada a l´esquerra de la porteria de Oliveros. Va ser l´ultima intervenció de l´extrem, ja que uns minuts més tard va haver de deixar el terreny de joc per unes molèsties a la cuixa i el seu lloc el va ocupar el jugador del filial Soufiane, que ahir debutava amb el primer equip. Amb aquest el tècnic local va exhaurir tots els canvis, ja que poc abans havia fet entrar a Rubén Martínez en el lloc de Pablo.

Faltava un quart d´hora i mentre l´Hospitalet dominava cada cop més, els gironins van fer un pas enrere cedint terreny, i això es va traduir en una nova arribada de perill a l´àrea de Moragón. En aquesta ocasió el porter, novament providencial, va evitar el gol de l´empat aturant des de terra un xut creuat de Manuel Salinas després que el davanter recollís la pilota en una jugada embolicada. També va ser molt meritòria la intervenció de David Oliveros, que a cinc minuts del final va respondre a una doble ocasió de Rubén Martínez.

Així va arribar la jugada decisiva del partit quan a dos minuts del final la insistència de l´Hospitalet va obtenir el premi del gol amb una pilota penjada a l´àrea del Llagostera que Higón va rematar des de la frontal i que Manuel Salinas va enviar al fons de la xarxa després que el refús de Moragón li caigués a peus. No hi va haver temps per res més i el xiulet de l´àrbitre va confirmar un empat que feia justícia als mèrits d´uns i altres sobre el terreny de joc, i que malgrat ser insuficient en el intent dels dos equips per allunyar-se de la part baixa es va celebrar amb gran satisfacció pel conjunt riberenc. Per la seva banda els jugadors del Llagostera van demostrar la seva decepció amb un resultat que tot i mantenir-los fora del descens amplia la mala ratxa a sis jornades consecutives sense guanyar.