Amb una plantilla curta d'efectius a la davantera, ja sigui perquè disposa de pocs atacants de referència o perquè cada dos per tres algun dels jugadors del davant és baixa per lesió o sanció, el cert és que l'actual Girona és un autèntic perill a l'àrea contrària. Ja no només defensa bé, com és costum des que Pablo Machín va agafar les regnes de l'equip, sinó que també ataca amb sentit. I ataca molt. Fruit d'aquesta perseverància, els gironins s'han convertit no només en el conjunt que més gols suma de tota la lliga, sinó també el que més remata. Una dada a tenir en compte i que explica, en part, l'excel·lent rendiment que està oferint quan encara no s'ha enllestit la primera volta del campionat.

Jugades 17 jornades i amb les vacances de Nadal a tocar, el Girona s'ha convertit en el màxim golejador dels 22 equips que formen la Segona Divisió A. Fins ara, acumula 26 dianes. Un gol abundant, però no massa repartit. Només 8 jugadors de la plantilla han vist porteria: Longo (6), Borja García (6), Portu (4), Alcaraz (4), Pere Pons (2), Ramalho (2), Sandaza (1) i Granell (1). O el que és el mateix: han marcat dos davanters, cinc migcampistes i només un defensa. Aquestes xifres superen els 25 gols del Lugo, els 24 de l'Elx i els 23 de Llevant i Saragossa, els seus principals perseguidors en aquest àmbit.

En 17 jornades, els gironins només s'han quedat sense veure porteria al llarg dels 90 minuts en quatre ocasions. A casa contra l'Oviedo, i també als camps del Mallorca, Cadis i Rayo Vallecano. Precisament contra aquest rival va ser l'única vegada que els de Machín van ser incapaços de marcar. D'això ja fa gairebé dos mesos i han passat 6 jornades en les quals algun gol a favor sempre ha acabat caient.

Aquests 26 gols són el segon millor registre d'aquesta etapa moderna a la categoria passades 17 jornades. Només els superen els 34 que el Girona de Rubi va marcar amb els mateixos partits el curs 2012/2013. Sense anar més lluny, l'any passat, tot i que es va acabar fent el play-off, l'equip només va anotar 16 dianes (10 menys que ara) en 17 partits.

Per arrodonir totes aquestes bones xifres, els de Machín poden presumir de ser l'equip que més xuta de tota la lliga. Ho ha provat 196 vegades. El seu perseguidor més immediat és el Rayo, amb 179.