El Peralada, colíder de Tercera Divisió amb els mateixos punts que l'Olot, té una visita complicada aquest diumenge (12 h) ja que s'enfrontarà a l'Ascó, quart classificat. L'equip d'Arnau Sala i Xavi Punsí tancarà d'aquesta manera un últim mes en què s'ha vist les cares amb tots els seus immediats perseguidors. A la Ribera d'Ebre, el Peralada hi ha perdut en les dues últimes visites (2-0 i 1-0).

A l'eix de la defensa els verd-i-blancs recuperen Albert Estellés, sancionat en l'anterior partit davant el Manlleu (3-0), però podrien perdre Jorge Marta, que va regirar-se el turmell el diumenge passat. En canvi, al centre del camp torna una peça clau, Djak Traoré, que va reaparèixer davant els osonencs després de dos mesos lesionats.

L'encarregat de dirigir el partit serà Calle Martínez (Baix Llobregat), que el curs passat va arbitrar un Morell 0 Peralada 0.

Precedents Ascó-Peralada: 2-0 (2015/16) i 1-0 (2014/15).

La Unió vol trencar la dinàmica en horari matinal a casa

Per la seva part, el Figueres rep el Sant Andreu (diumenge, 12 h) amb la missió de trencar una ratxa de tres derrotes consecutives. En l'estrena de l'horari hivernal a Vilatenim, els de Chicho necessiten la victòria per evitar quedar-se a terra de ningú. Un cop recuperat Adrià Casanova, els unionistes gaudiran de més variants a la punta d'atac. La Unió ocupa la desena posició -just per sota dels andreuencs- i té les places de promoció d'ascens a Segona B a vuit punts. El bagenc Fernández Fernández és l'àrbitre designat per aquest enfrontament.

D'altra banda, el grup d'animació figuerenc Front Unió, amb la col·laboració del club, prepara una recollida de joguines abans del partit a benefici de la Creu Roja.

Precedents Figueres-Sant Andreu: 2-2 (2015/16) i 1-0 (2006/07).

Duel entre equips que porten cinc derrotes seguides

Si el Figueres es troba en alerta, més delicada és la situació de la Jonquera, que encadena cinc derrotes consecutives, però es manté a la zona mitjana. El coixí de punts respecte al descens es va reduint i ara en tenen cinc abans de jugar aquest diumenge (12 h) al camp del Júpiter, que és penúltim i també ha sumat 0 dels últims 15 punts.

Axel Vizuete, entrenador jonquerenc, recupera per aquest partit el central Botxi, però per sanció es queda sense el migcampista Tidiane Barry i el davanter Juanpi Sepúlveda -els barcelonins tindran la baixa d'Adrià Escribano. Els verd-i-blancs estant pendents si el darrer reforç, el francès Ismael, té el trànsfert a punt per debutar. El partit serà arbitrat pel vallesà Díaz Díaz

Precedents del Júpiter-La Jonquera: 3-1 (2014/15) i 2-1 (2013/14).