Tres vegades màxim golejador absolut de Primera Catalana, i pel camí de la quarta. El davanter figuerenc Sergi Arranz, de 27 anys, pot presumir d'un currículum envejable. En la seva segona etapa a l'Horta, Arranz també va per feina, amb 12 gols en 13 partits. Uns registres atípics per a tothom menys per a ell. "Per a mi és normal. Sempre he fet gols, més o menys però sempre n'he fet. Aquest any les coses estan sortint bé i puc ajudar l'equip. Vull intentar fer els màxims gols possibles", confessa.

Arranz ha estat pitxitxi de la categoria amb tres equips diferents: Horta, Martinenc i Montcada. Va ser en aquest últim on va establir el seu rècord més golejador durant una temporada, amb un total de 27 gols. Ara, les seves 12 dianes expliquen el lideratge de l'Horta, que té dos punts d'avantatge respecte al segon. "Hem d'anar a poc a poc. És una categoria molt igualada i tothom pot perdre contra tothom. Intentarem sumar tots els punts possibles a casa i farem el que puguem a fora. L'important és no deixar de sumar", assegura.

A Arranz l'entrena l'exjugador gironí Xavi Molist, amb qui va coincidir en l'any de la seva retirada. Va ser en la primera experiència del davanter figuerenc a l’equip barceloní. Amb passat a la Fundació, Figueres, Peralada, Vilamalla, i Palamós, el davanter figuerenc s'ha fet un nom a Barcelona. La seva capacitat golejadora i la facilitat que té per veure porteria suposen números molt grossos per una categoria que se li pot quedar petita. Tot i que fa dos anys ja va tastar la Tercera amb el Cerdanyola, una fractura de peroné abans de començar la temporada el va fer estar de baixa dos mesos i mig. "Molta gent em pregunta sobre fer el salt. La Primera és una categoria en què fa molts anys que jugo. En la meva experiència a Tercera no em va sortir bé per les lesions i el que fos. Al final, les categories hi són per alguna cosa", reflexiona.

Es vol quedar a Barcelona

Tot i així, ja al Martinenc, el passat Nadal el Peralada ja va trucar a la seva porta, oferint-li bones condicions per ajudar l'equip verd-i-blanc a sortir del descens. "Jugar a Tercera a l'Empordà sempre és un bon objectiu, però tampoc ho tinc al cap, ja que la meva vida està a Barcelona. A l'Empordà hi ha projectes interessants com és el cas del Peralada o el Figueres, però sempre és més interessant el de fora que el de casa". En tot cas, si Arranz tingués l'oportunitat de jugar a casa, tindria preferències. "Em faria més il·lusió jugar al Peralada que al Figueres, pel seu tracte amb la gent i per ser un equip de poble", sentencia.

La dada

142 gols porta Sergi Arranz com a amateur des que el 2008 va tancar l'etapa de base amb la FE Figueres i PU Figueres. El davanter figuerenc, de 27 anys, ha jugat entre Tercera Divisió i Primera Regional amb l'Horta, Martinenc, Cerdanyola, Montcada, Palamós, Peralada, Figueres i Vilamalla.