L'Spar Citylift Girona té virtualment assegurat el primer lloc del grup F de l'Eurocup. Dit en d'altres paraules, les d'Èric Surís compten fins a dia d'avui, els seus partits a Europa per victòries. Quatre partits, quatre triomfs. Amb la tranquil·litat que això suposa, les de Fontajau visiten aquest vespre (20.30 h) la pista del sempre complicat Castors Braine per consolidar el lideratge.

L'equip belga, segon del grup amb dues victòries, i dues derrotes, necessita guanyar per arribar a l'última jornada amb opcions reals de classificar-se, ja que la lògica diu que el Keltern alemany no ha de tenir cap problema per superar a casa les portugueses de l'União Sportiva. En cas de victòria, Castors Braine i Keltern es veurien les cares en l'última jornda del grup empatats amb tres triomfs. El guanyador d'aquell duel passaria com a segon de grup. En canvi, si el Castors Braine perd avui davant la seva afició a mans de l'Uni, el Keltern dependrà d'ell mateix per seguir viu a Europa. Conscients d'això, a la petita ciutat belga de poc més de 35.000 habitants, ja fa dies que s'han esgotat les entrades per veure el partit que des de Bèlgica ja han qualificat com el més important de la temporada.

Dominador absolut a la lliga belga (invicte amb 10 victòries i guanyant tots els partits per molts punts de diferència), el Castors, finalista de l'Eurocup 2015, i dirigit per Philip Mestdagh disposa d'una plantilla amb jugadores de prou qualitat com per fer passar una mala estona a qualsevol. Ify Ibekwe se les haurà de veure amb Trahan-Davis. La nord-americana ha anotat 21,5 punts de mitjana en les quatre jornades disputades fins ara. També destaquen la base Allemand (8.5 punts), l'escorta Kahleah Cooper (13.8) o la veterana pivot Milka Bjelica (7 punts). Tot i així, en el partit de la primera volta a Fontajau, l'Uni en va sortir vencedor (74-60), en un gran partit d'Ify Ibekwe que aquell dia va acabar amb 26 punts i 15 rebots.

Tot i tenir el primer lloc gairebé assegurat, l'Uni vol guanyar els dos partits que li queden de la fase de grups. L'explicació? Molt fàcil. Les de Fontajau volen ser el millor equip dels trenta-dos que competeixen a l'Eurocup, conscient que de cara a les eliminatòries posteriors, els setze equips classificats s'ordenen per victòries i bàsquet average amb encreuaments confeccionant-se començant pel primer contra el setzè (es juga en format de dos partits amb anada i tornada).