Quan només s'han disputat 14 jornades de Lliga, el Barcelona del conjunt blaugrana, ja que amb l'empat contra el Reial Madrid (1-1) de dissabte ja han estat 9 els punts que han volat del Camp Nou aquesta temporada.

En els 7 partits de la lliga que el Barça ha disputat al seu estadi aquest curs, ha signat 3 victòries, 3 empats i 1 derrota. L'Alabès (1-2, jornada 3) és l'únic que de moment pot presumir d'haver guanyat aquesta temporada al coliseu blaugrana.

Però allà també hi han puntuat aquesta temporada, l'Atlètic de Madrid (1-1, jornada 5), el Màlaga (0-0, jornada 12) i ara el Reial Madrid (1-1, jornada 14).I encara podia ser pitjor per als barcelonistes, perquè en la desena jornada, el Granada, cuer de la competició, no va anar lluny d'esgarrapar un punt al vigent campió del títol, que només va poder guanyar-lo per la mínima (1-0).

La temporada 2014-15, la primera de Luis Enrique a la banqueta i en què els blaugranes van aconseguir el triplet (Lliga, Copa i Champions), l'equip es va deixar 8 punts en Lliga com a local. Al Camp Nou hi va perdre dos partits, contra el Celta (jornada 10) i el Màlaga (jornada 24), tots dos per 0-1, i va empatar en l'última jornada contra el Deportivo de La Corunya (2-2), en un partit intranscendent perquè el campionat ja estava decidit.

La passada campanya, la del doblet (Lliga i Copa), va perdre també vuit punts al seu estadi. En la jornada 15, el Dépor va donar la sorpresa en treure un inesperat empat (2-2) del Camp Nou. A la segona volta, el conjunt català perdria dos partits consecutius a casa contra el Reial Madrid, en la jornada 31, i el València, en la 33. En els dos casos el resultat va ser d'1-2.

Quan encara li queden una dotzena de partits per disputar com a local en Lliga aquesta temporada, l'equip ja acumula els pitjors números de l'era Luis Enrique. El preparador asturià va reconèixer, després de l'empat en el Clàssic, que el Barça ha de millorar les seves prestacions com a local: «Hem de millorar el nostre rendiment i treure més punts a casa. Hem perdut 9 punts ja. No són números d'un equip que vol ser campió».

El discret bagatge del Barcelona com a local a la Lliga contrasta amb la fiabilitat que mostra l'equip al Camp Nou a la Lliga de Campions, on compta per victòries els seus partits des que Luis Enrique dirigeix l'equip. Els blaugranes porten, amb el seu actual entrenador, tretze victòries en tretze duels de 'Champions' al Camp Nou, uns números excepcionals si tenim en compte que hi han passat alguns dels millors equips del concert europeu com el Bayern de Munic, el PSG o el Manchester City.

Canvi de xip

Després del cop que va suposar l´empat contra el Madrid, Luis Enrique va mantenir ahir al matí una xerrada amb els seus homes abans de l´entrenament. El tècnic vol inculcar-los la idea que a partir d´ara no es podrà fallar més per pressionar el Reial Madrid. La sessió d´ahir va ser de recuperació per als titulars dissabte i de preparació pel partit de demà al Camp Nou contra el Borussia Monchedgladbach (20:45) de la Lliga de Campions. Amb el primer lloc del grup ja assegurat, el partit serà un simple tràmit que servirà per a què el tècnic asturià reservi alguns dels seus titulars i doni minuts als menys n´han tingut fins ara.