El campió de la primera edició de la mitja marató de Figueres va ser Enric Roura. L'atleta de Santa Llogaia d'Àlguema, de 31 anys i membre del Palamós, va aturar el cronòmetre en 1 hora, 12 minuts i 11 segons després de finalitzar els 21 km. Roura, clàssic campió en proves populars de la ciutat com la de Sant Josep o la del Castell de Sant Ferran, va tornar a demostrar el seu favoritisme. "Sabia que podia estar entre els quatre primers, m'he trobat bé, el circuit era planer i ràpid, llàstima que ha plogut a partir del km 15", confessava amb naturalitat el santallogaienc, més especialista en proves de 10 km perquè "és on gaudeixo més".

Roura explica que s'entrena "cada dimarts i cada dijous amb una grupeta, amb l'Artur Roig, Andreu Olea, els germans Cruz... No tinc res a amagar; la clau és que ens ho passem bé, riem i gaudim". D'entre els membres que destaca Roura també hi va haver premi: Olea va ser el primer figuerenc -Pili Cifuentes va ser la corredora de la ciutat més ràpida-, Miquel Cruz va guanyar en 10 km i el seu germà, José Luis, va fer de llebre de la seva parella, Carmen Rodríguez, vencedora de la mitja en categoria femenina. Per contra, una lesió d'Artur Roig en el taló d'Aquil·les va impedir-li córrer a un ritme alt, tot i que amb el fre de mà posat va acompanyar durant la prova el seu pare.

Roura va tenir un coixí de només 14 segons ja que un altre dels corredors que sol aclaparar les classificacions provincials, el gironí Jordi Rabionet, tampoc va fallar: va ser segon i es va endur el premi per equips amb el TR Running Esports Parra, format, entre d'altres, també per David Garcia, de Garrigàs, que va ser quart. El podi absolut de la mitja el va completar el banyolí Pau Castellvell (CN Banyoles).

En noies, al calaix hi van pujar la gironina Carmen Rodríguez (La Sansi), la llançanenca Cristina Silva i l'olotina Ester Canalies (CA Olot Terra de Volcans), també vencedora del Km Llançat femení. "El circuit era molt còmode i no hi havia gaires pendents; estic molt contenta i la prova ha estat molt ben organitzada", deia Rodríguez (1 h, 27 minuts i 48 segons), campiona de Catalunya en aquatló. I és que la flor i nata gironina va ser a Figueres el ­diumenge passat. Alguns, com el figuerenc José Luis Cruz, que venia de córrer la Marató de València, va sacrificar el crono per un dia per ser la llebre de la seva parella, Carmen Rodríguez, campiona femenina en 21 km. Ambdós, corredors de La Sansi, celebraven l'èxit al final de la prova. Per a José Luis, a més, la felicitat va arribar d'un altre costat perquè el seu germà, el també figuerenc Miquel Cruz, va vèncer a la prova dels 10 km amb un temps de 34 minuts i 18 segons. "He fet el primer quilòmetre molt ràpid, em trobava bé i tenia bon ritme. M'ha agradat molt, el circuit era ràpid i el temps ha acompanyat; jo patia per la tramuntana i no per la pluja, perquè no ha estat ni forta ni freda", expressava el corredor del Diedre, de 37 anys. La sensació és que la pluja, intermitent, va fer més la guitza a organitzadors i assistents que als mateixos protagonistes.

El podi de la distància dels 10 km el van completar el banyolí Marçal Gratacós (CN Banyoles) i el barceloní Roger Gil (Corredors.cat), vingut a Figueres per l'amistat amb els organitzadors. Des de més lluny, fins i tot, arribaven les guanyadores en categoria femenina de 10 km. És el cas de les joves Maria Lozano i d'Eva Martín-Moreno, que van entrar agafades de la mà. Tot i que ara estan establertes a Girona amb l'equip Bikila, són originàries de Reus i de Palència. Per darrere seu va entrar la gironina Joana Deulofeu, una de les representants de l'ampli grup del Beer Runners de Girona.

Reyes Estévez beneeix la prova

Un dels al·licients de La Mitja era saber qui s'emportava el primer Km Llançat de la història. El ­guardó, un vol en globus, va ser per a Reyes Estévez, el més ràpid dels participants dels 21 km en completar els primers 1.000 metres que hi havia des de la pujada del Castell, en baixada, fins a La Caixa del carrer Nou.

Amb una fina pluja que havia deixat l'asfalt moll -amb les llambordes de la Rambla incloses-, Estévez, campió d'Europa a Budapest fa 18 anys, va parar el temps en 2 minuts i 49 segons. A la mitja va ser 78è, ja que quan competia la seva especialitat no era ni molt menys la llarga distància, sinó els 1.500 metres. "No m'estic entrenant professionalment i em volia provar a mi mateix, pel nivell que porto estic content pel Km Llançat. El repte més difícil era acabar la mitja, m'ha costat", comentava Reyes. El migfondista barceloní, icona de La Mitja, volia "felicitar l'organització perquè han posat molt treball i afecte i s’ha vist reflectit. El més difícil era arrencar-ho, espero que Figueres tingui una mitja de referència a Catalunya i sempre que pugui tornaré".