04 de desembre de 2016
04.12.2016
40 Años
40 Años

Tret de sortida a La Mitja de Figueres amb un Km llançat pioner

Les dues curses de 21 i 10 Km passen per Figueres, Cabanes, Peralada i Vilabertran

04.12.2016 | 08:35
La recollida de dorsals a la Casa Empordà, durant la Fira del Corredor.

Tot just una setmana després d'haver celebrat l'exitosa i multitudinària Cursa de la Dona, Figueres torna a viure una prova atlètica carregada de motivació. Es tracta de La Mitja, organitzada per l'Associació Atlètica Mitja Marató de Figueres amb la complicitat del Serveis d'Esports municipal i del Club Atletisme local. L'esdeveniment va començar ahir, a la Casa Empordà, amb la Fira del Corredor, la recollida de dorsals i diverses xerrades amb experts en medicina esportiva i atletisme.

La sortida de la prova té lloc a la pujada del Castell, davant de la Torre Galatea, a les 10 hores. Mitja hora abans, a la plaça de Catalunya, hi haurà les curses de La Menuda, amb joves corredors de fins a 12 anys.

Les dues proves de llarg recorregut passaran per Figueres, Cabanes, Peralada i Vilabertran. L'arribada dels participants té lloc a la plaça de Catalunya.

La gran novetat d'aquesta prova és el Quilòmetre Llançat, que permirà a l'atleta que cobreixi aquesta distància des de la sortida en el menor temps possible. Aquest Km pioner està situat al carrer Nou.

La Menuda, per fomenar la base

La cursa de La Menuda que es fa a les 9.30 h a Plaça Catalunya forma part de les 3 curses que inclou La Mitja de Figueres. Els organitzadors han dividit els participants per edats i podran córrer en funció del seu any de naixement: 300 metres els nascuts després del 2010, 600 metres els nascuts entre el 2007 i el 2009 i 1.100 metres els que han nascut a partir del 2004.

Per a tots ells, s'ha preparat una bossa regal plena de detalls que han donat els col·laboradors com són una gorra amb el logo, una medalla, llaminadures Haribo, patates Frit Ravich, bossa de roba del BBVA i una Fanta, entre d'altres.

La Colla Gegantera de Figueres actuarà a la Plaça Catalunya durant tot el matí així com també ho faran els membres de la Tramuntakada. A més, hi haurà xocolatada per als participants i inflables.

Un dels moments més esperats de la jornada és el de l'actuació musical dels membres de l'Escola Art and Dance que des de fa mesos preparen diverses coreografies. La directora de l'Estudi, Bel González, assegura que "quan m'ho van demanar i vaig veure que ho organitzava un munt de gent emprenedora i amb il·lusió no vaig tenir clar". De seguida, tots els alumnes i familiars d'Art and Dance es van posar a treballar a favor "un esdeveniment esportiu de gran envergadura a la ciutat de Figueres".

Segons González, "crec que a Figueres hi ha força consciència esportiva sobretot en la gent jove però mai es fa prou si parlem de fomentar els bons hàbits com són l'alimentació i l'esport per portar una vida saludable". Per aquest motiu, "col·laborem amb La Mitja realitzant un espectacle de dansa de diferents estils i nivells".

La major part dels alumnes de l'estudi participaran amb coreografies de dansa clàssica, clàssic fusió, neoclàssic, contemporani, jazz, funky..... "Seran coreografies molt fresques, amb molt dinamisme, divertides i treballades amb molt de carinyo i il·lusió tant per part de l'alumnat com del professorat", afirma Bel González.

L'espectacle té un eix principal que és el "running", i per tant, hi haurà bandes sonores mot conegudes i populars relacionades amb l'esport, músiques actuals, un toc de música de casa nostra i un petit avanç musical de Nadal. Al llarg de l'espectacle participaran alumnes d'edats molt diverses, des dels més petits de la casa de 3 anys fins adults de 30, 40....

I amb un somriure als llavis, Bel González assegura: "Us avancem que hi haurà una sorpresa final!".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema