El futbolista del Reial Madrid Cristiano Ronaldo hauria evadit suposadament milions d'euros en impostos a través d'una societat establerta a les Illes Verges, segons va publicar ahir a la nit un consorci de mitjans entre els quals hi ha el setmanari alemany Der Spiegel i el diari El Mundo. La informació, que també afecta altres jugadors, com l'alemany Mesut Özil, procedeix d'una filtració d'1,9 terabytes a la qual ha tingut accés la xarxa de mitjans European Investigative Collaborations (EIC) i en la qual han treballat seixanta periodistes durant més de set mesos, segons va explicar Der Spiegel.

El futbolista hauria utilitzat una empresa fictícia de les Illes Verges per ocultar ingressos internacionals per publicitat de 75 milions d'euros. Ronaldo hauria tret profit d'un privilegi del qual van gaudir els futbolistes a Espanya fins al 2014, encara que correus dels seus assessors també mostren preocupació que detalls de la societat caribenya siguin coneguts per les autoritats. Segons aquests mitjans, Ronaldo hauria evadit uns 150 milions d'euros des del 2009 corresponents als seus ingressos per drets d'imatge

Per la seva banda Gestifute, l'empresa del representant de futbolistes Jorge Mendes, va afirmar ahir que el davanter està «al corrent de les obligacions fiscals amb l'Agència Tributària espanyola» i «mai» ha estat implicat «en cap procés judicial relatiu a la comissió d'un delicte fiscal». Jose Mourinho i Mezüt Özil també haurien incorregut en el mateix delicte que Cristiano Ronaldo, segons el consorci de mitjans.