El Rutronik Keltern no és el Perfumerías Avenida. I si, per postres, les alemanyes es presenten a Fontajau sense la seva jugadora més consistent, l'aler pivot sèrbia Marina Markovic, el partit d'ahir es va assemblar com un ou a una casta­nya al de diumenge. Era previsible, ho sabia la gent que es va quedar a casa (dels cinc mil del dia de l'Avenida als menys d'un miler d'ahir ) i ho sabien les jugadores d'Èric Surís que, deslliurades de les angoixes d'haver de defensar Elonou i Milonovic o d'evitar que Givens els robés la pilota, ja havien deixat el partit vist per a sentència a manca de quatre minuts per arribar al descans. Ify Ibekwe anotava un bàsquet, penetrant fins a sota sense que ningú la importunés, per enlairar la diferència gironina fins als vint punts (33-13). D'allà fins al final les gironines s'haurien d'haver passejat, i de passada dedicar-se a alegrar una mica el vespre als fidels que s'havien acostat fins al pavelló, però la relaxació local va acabar equilibrant el partit, per la banda baixa pel que fa a la qualitat, i Èric Surís va haver de demanar un temps mort quan les alemanyes s'havien posat a només a set punts de diferència (46-39) enmig d'un tercer quart molt apàtic de les gironines. Al final, però, la sang no va arribar al riu i l'Uni va poder mantenir-se invicte a l'Eurocup, on ja s'ha assegurat el bitllet per a la fase d'eliminatòries. A manca de dues jornades, l'Uni acabarà primer de grup, amb moltes opcions de ser el millor primer de tots els grups, si dimecres vinent guanya a Bèlgica a la pista del Castors Braine belga i en la darrera jornada s´aprofita de la debilitat de l´Uniao Sportiva a Fontajau.

Sense Markovic, al Keltern se li va fer de nit només de començar el partit. Un equip, que en la darrera jornada de la competició havia estat capaç de guanyar a la pista del Castors Braine, però que ahir ho va haver de confiar tot al bàsquet de play-ground de Thomas, Mayombo i Davis a banda del parell de triples que va anotar Wagner abans del descans. L´habitual parella de Markovic en el joc interior, la seva compatriota Vucorovic, no havia anotat ni un sol tir en una primera meitat que les gironines varen acabar guanyant per setze punts amb un 37-21 que semblava la porta d´entrada a una segona part sense estridències.

En realitat, però, la lògica relaxació i el despertar anotador de Maja Vukorovic, varen generar la suficient incertesa perquè Èric Surís, visiblement contrariat, hagués de demanar temps mort (46-39). Una pilota recuperada per Helena Oma i un triple de Rosó Buch varen tornar el partit al camí la normalitat i el 53-42 del final del tercer quart no es va tornar a complicar, tot i el capteniment de les jugadores de l´Uni per practicar el mateix bàsquet anàrquic - «d´ara l´agafo jo i tiro perquè sí» - de les petites exteriors del Keltern. Al final, 65-54 i a pensar en el partit de demà passat, diumenge, contra el Bembibre, també a Fontajau (18.00).