El que havia de ser una marxa solidarà amb mig miler de participants acabarà sent una autèntica bogeria. Abans de celebrar-se, la primera edició de la Cursa de la Dona Vila de Figueres es pot considerar un èxit perquè, a tres setmanes que es disputi, hi ha en total 3.315 dones inscrites que correran per una bona causa, la lluita en contra del càncer de mama.

El ritme vertiginós per apuntar-se a la prova ha empès l'organització a tancar inscripcions aquest dimecres al vespre dia 2 de novembre per no sobresaturar-se. A la botiga Valosport, de la Rambla, escollit com el centre d'inscripcions (7 euros), han vist de primera mà aquesta fita.

La Cursa de la Dona, organitzada pel Grup Iris, Club Atletisme Figueres i Ajuntament, tindrà lloc el diumenge dia 27 de novembre (10 h) amb un recorregut de 5 km pel centre de la ciutat que es podrà fer corrent o caminant. Només poden apuntar-se nenes, noies i dones, si bé s’ha obert una fila zero perquè els nens, nois i homes també hi puguin col·laborar.

La xifra de 3.315 participants es tracta d'un rècord en l'època moderna a la ciutat, ja que la Cursa del Castell de Sant Ferran o la de Sant Josep, els últims anys, no havia passat del mig miler. I és que molt probablement que, amb la Cursa de la Dona, Figueres visqui la carrera popular més multitudinària de la seva història.

La de Roses, la Jonquera i Girona

A la comarca, concretament a Roses i a la Jonquera, ja s'havia impulsat una cursa d'aquestes característiques i a Figueres, d'exemple, han agafat la de Girona. A la capital de la província, l'octubre passat, s'hi van apuntar 5.500 dones, les inscripcions també van tancar-se abans i part dels beneficis també van anar a l'Iris, que engloba dones afectades amb el càncer de mama.

Canvien el recorregut, que començarà i acabarà a la Rambla

Els organitzadors han hagut de redissenyar la ruta de la Cursa de la Dona, previst en un primer moment per mig miler de participants. Així, el recorregut de 5 km que començarà i acabarà a la Rambla passarà també pels següents punts: pujada del Castell, avinguda Marignane, avinguda Perpinyà, carrer La Jonquera, plaça de l'Ajuntament, carrer Besalú, pujada del Castell, part lateral de la Rambla, carrer Sant Pau, avinguda Montserrat, carrer Nou, Rambla Nova, carrer Castelló, plaça del Gra, carrer Rutlla, carrer Nou i lateral de la Rambla fins a arribar a la part alta, on hi haurà la línia d'arribada. La Cursa de la Dona es pot fer corrent o caminant i prepara entrenaments cada dimecres i diumenge des de l'estadi Albert Gurt.

A la presentació de la prova, el divendres passat en el Museu del Joguet, hi van assistir, entre altres, la presidenta del Grup Iris, Lídia Albert; l'alcaldessa i el regidor d'Esports de Figueres, Marta Felip i César Barrenechea; i la nova presidenta del Club Atletisme Figueres, Margarida Clopés.

Lídia Albert, presidenta del Grup Iris:

"Ens feia una por relativa no arribar als 100 participants. Més enllà de la xifra, és un dia important per al Grup Iris, el que ha passat és màgia. Serà un mar de rosa, em fa molta il·lusió dir que hi ha molta solidaritat, ve gent de Figueres i de les poblacions veïnes. És una cursa inclusiva, els homes i nois ens poden ajudar amb la fila zero. Per desgràcia, aquesta malaltia continua existint, en el seu moment vam tenir aquesta mala sort, però se'ns ha girat a favor i hem conegut un món de solidaritat"

Margarida Clopés, presidenta del Club Atletisme Figueres:

"Ens fa molta il·lusió ajudar el Grup Iris en aquest camí. Esperem que sigui un esdeveniment molt important per a Figueres i que segueixi any rere any"

Marta Felip, alcaldessa de Figueres:

"El Grup Iris genera una dinàmica i un entusiasme especial. Tothom s'hi està esforçant molt. No mou en cap cas la competitivitat, ningú va a fer marca"

César Barrenechea, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Figueres:

"Al principi parlàvem d'entre 250 i 600 participants; aquest número és increïble i és possible gràcies a tota la generositat dels figuerencs. Objectiu? A més del vessant econòmic, que totes les dones que per desgràcia pateixen càncer de mama coneguin el Grup Iris"