El túnel de vent d'Empuriabrava celebra el quart aniversari superant els 210.000 usuaris. Destaca l'important augment en nombre de voladors novells. De les 37.000 persones que han passat aquest any per les instal·lacions alt-empordaneses, la majoria (25.000) no tenien cap experiència prèvia. Això suposa un increment del 30% respecte les dades del 2015. Les bones xifres de clients també es reflecteixen en els ingressos, i és que el túnel del vent ha facturat 2,5 MEUR aquest 2016. La directora de la instal·lació, Aida Rico, considera que és la prova de la "consolidació del projecte" i diu que ara s'albiren nous reptes per a l'empresa com obrir una nova instal·lació a Barcelona o acollir el primer campionat nacional de vol 'indoor'.

El túnel de vent es consolida com un centre d'oci i esport de les comarques de Girona. Des del 2012, ja ha passat més de 210.000 persones per les instal·lacions. A més, quatre anys després de la seva inauguració el nombre d'usuaris segueix creixent gràcies, en bona part, als voladors novells que suposen el 67% de tots els que han passat per les instal·lacions del centre. En nombre d'hores, però, els clients professionals són els que més ús han fet del túnel. De les 4.000 hores de funcionament acumulades en aquests quatre anys, 3.000 hores les han ocupat professionals del sector.

El perfil de l'usuari és el d'una persona d'entre 31 i 40 anys, tot i que Rico explica que cada cop s'estan trobant amb nois més joves que volen viure l'experiència de volar sense cap risc. "Detectem una tendència a l'alça d'usuaris d'edats entre els 11 i els 20 anys", comenta la directora.

Seu de diferents competicions

Una de les grans novetats de cara el 2017 és que el Túnel de Vent d'Empuriabrava acollirà el mes de febrer la quarta edició dels 'The Wind Games', la competició internacional de vol en túnel que reuneix els millors equips del món. A més, aquest any la prova estrena una nova disciplina individual coneguda com 'solo speed', on els competidors hauran d'executar una sèrie de rutines de vol en unes rondes d'alta velocitat.

Una altra novetat és que Empuriabrava serà la seu del primer Campionat Estatal de vol 'indoor', en col·laboració amb la Federació Aeronàutica Espanyola i la Comissió Tècnica Nacional de Paracaigudisme. En total hi haurà quatre proves puntuables dins el Campionat d'Espanya: FS absolut i femení, Vol Dinàmic i Estil lliure o 'Freestyle'.

Un nou túnel a Barcelona

Tal i com va anunciar la companyia, la gran novetat de l'empresa Windoor de cara al 2017 és l'obertura d'un nou túnel a Barcelona. Una obra que està previst que comenci a funcionar a partir del segon semestre de l'any vinent, malgrat que inicialment s'esperava que obrís portes aquest 2016.

El nou espai - que comptarà amb la tecnologia més avançada del mercat- s'ubicarà al córner oest del Gol Cornellà de l'estadi de l'Espanyol, a pocs minuts del port i l'aeroport de Barcelona, i l'empresa ha firmat un acord d'explotació per als propers 15 anys.

L'acord s'emmarca en l'estratègia del club per a l'explotació comercial del seu estadi i al mateix temps en la voluntat d'expansió nacional i internacional de Windoor.

Formació de personal

Una de les particularitats del Túnel del Vent d'Empuriabrava és que està habilitat per a la formació d'instructors. Al centre alt-empordanès s'aconsegueix una titulació que és vàlida per a tot el món.

Aquest 2016 han estat 14 els instructors que s'han format a les instal·lacions d'Empuriabrava. D'aquests, n'hi ha cinc que s'han incorporat a treballar a l'equip Windoor i dos més entraran a formar part de la plantilla en breu. La resta ja treballen en altres túnels d'arreu del món.