La primera edició de la Cursa de la Dona Vila de Figueres, que se celebrarà aquest diumenge, aplegarà 3.315 dones, que correran per una bona causa, la lluita en contra del càncer de mama. La cursa és organitzada per Grup Iris, amb l'Ajuntament de Figueres i l'Atletisme Figueres, i el suport de Valosport, i sortirà a les deu del matí amb un recorregut de 5 quilòmetres pel centre de la ciutat que es podrà fer corrent o caminant. Només podien apuntar-se nenes, noies i dones, tot i que s’ha obert una fila zero perquè els nens, nois i homes també hi puguin col·laborar.

La presidenta del Grup Iris, Lídia Albert, no amaga la seva “grata sorpresa” per l’elevat nombre de participants, ja que, per ser la primera edició, no es preveia una assistència tan alta. “Hem hagut de tancar les inscripcions un mes abans del previst”, resumeix Albert.

Els organitzadors han hagut de redissenyar la ruta de la Cursa de la Dona, previst, en un primer moment, per mig miler de participants.

El recorregut, que s’ha hagut de canviar, sortirà del carrer Nou, davant de la Farmàcia Soler, farà el lateral dret de la Rambla en direcció a Pujada del Castell, seguint pel circuit inicial passant per l’Avinguda Marignane, fins a la farmàcia Rigall girarà a la dreta fins a l’Avinguda Perpinyà, carrer de la Jonquera, plaça de l’Ajuntament, Besalú, Pujada del Castell, lateral de la Rambla fins al Sant Pau, Nostra Sra. de Montserrat, carrer Nou, Castelló i arribada a meta. El final de festa serà a la plaça Catalunya, on hi haurà el zumba, el pilar de dones pels castellers, el lliurament de trofeus i el sorteig de 125 regals oferts per les empreses col·laboradores.

Des de la setmana passada que l’organització ha instal·lat els seus punts al carrer per poder satisfer l’alta demanda de les participants. “Ens hem organitzat de tal manera que hi hagi sis punts de recollida dels dorsals”, diu Albert, la qual afegeix que els punts de recollida no tanquen des de les deu del matí fins a les deu del vespre, adaptant-se a tots els horaris de les atletes participants. També intentaran habilitar un aparcament de vehicles per encabir l’enorme afluència de participants, ja que moltes de les dones que correran a la cursa vindran de fora de la capital altempordanesa.

“És la primera vegada que fem una Cursa de la Dona a Figueres i la veritat és que Figueres no ha vist mai una cosa així, un moviment social així”, remarca Lídia Albert, elogiant la solidaritat que han demostrat la ciutat i la comarca.

Amb aquests diners, el Grup Iris iniciarà una col·laboració amb la Fundació Salut Empordà que permetrà a les dones afectades poder gaudir de drenatges limfàtics, per la prevenció o tractament de Limfedema. També farà conferències i tallers d'alimentació saludable per complementar l'habit saludable de l'esport. A més, es valorarà fer alguna donació a algun centre hospitalari o a la investigació.