El Gran Premi de València tancarà la temporada del motociclisme, però Maverick Viñales no ha dit l'última paraula. El pilot rosinc, quart al Mundial amb 191 punts, buscarà pujar al tercer calaix del podi final. Una posició que ocupa actualment Lorenzo amb 208 punts. "Esperava sortir segon o tercer. Haurem d'intentar sortir bé per estar al davant i intentar no perdre Jorge (Lorenzo) i Marc (Márquez)", assegura Viñales.

El pilot balear va ser el més ràpid a la sessió de classificació, protagonitzant un comiat de rècord de la seva Yamaha amb la qual avui disputarà la cursa. Lorenzo va aconseguir el temps més ràpid amb un registre d'1:29:401, assolint així el rècord absolut de la categoria en superar la marca que posseïa ell mateix la temporada passada (1:30.011).

La superioritat del pilot balear va ser absoluta tot i els esforços del campió del món, Marc Márquez, qui va aconseguir la segona posició a més de tres dècimes de segon del de Yamaha. Una prova del bon funcionament dels nous pneumàtics davanters de Michelin per a aquesta cursa. Lorenzo va sortir disposat a posar les coses molt complicades als seus rivals i ho va aconseguir.

En la segona volta va marcar un nou rècord de volta del circuit a MotoGP. El balear encara tindria temps per repetir l'acció després de la seva aturada al taller, protagonitzant el seu segon millor temps i un altre rècord (1:29.613), amb Márquez darrere seu deixant la ?diferència de més de sis dècimes de segon del seu rival en una dècima.

Per la seva part, Pol Espargaró se situava tercer amb un temps de 1:30.392. Márquez ho va intentar, però amb un quart parcial que se li va resistir al cerverí i finalment es va haver de conformar amb la segona posició, per davant de Valentino Rossi.

Per darrere de l'italià, més lent que els dos pilots capdavanters, acabaria Maverick Viñales. El rosinc era un dels favorits per lluitar per la primera posició, però finalment s'haurà de conformar a obrir la segona línia, que completaran Pol Espargaró i Dovizioso.

"Al principi la cursa serà en grup i de mica en mica s'aniran definint els grups. Lorenzo i Márquez tenen un gran ritme i també he vist Rossi i Dovizioso bé. L'estratègia de tres penumàtics a la classificació no ens ha sortitat bé", analitza Maverick Viñales.

Pol Espargaró, que la propera temporada deixarà Yamaha de l'escuderia Tech 3 per convertir-se en pilot oficial de KTM. El petit dels germans Espargaró va tenir gestos d'agraïment per a l'equip amb el qual ha disputat tres temporades el mundial de MotoGP.

El francès Johann Zarco va sumar la setena millor classificació de la temporada a Moto 2, tot i que Thomas Luthi fos el més ràpid en el còmput global dels entrenaments en el circuit Ricardo Tormo.

En Moto 3 el pilot valencià Arón Canet de 17 anys va obtenir el millor resultat d'entrenaments de la seva carrera esportiva a Moto 3 al desbancar de la primera posició al campió del món Brad Binder, per 18 mil·lèsimes de segon. Ho va aconseguir nou dies després de ser operat d'una fractura a la mà esquerra. Acompanyaran Canet el sud-africà Binder i el japonès Hiroki Ono.