L'ambició de Toni Bou sembla no tenir fi. Vint vegades Campió del món de trial i segueix amb gana. El pilot de Piera va demostrar ahir, per vuitena vegada consecutiva a Fontajau, que no té rival. Un triomf que li permet sumar dos títols més que l'històric Marc Colomer, present també a la cita per no perdre's l'exhibició.

Bou és apreciat pel públic gironí i això es percep clarament. Els prop de tres mil cinc-cents espectadors que es van aplegar a Fontajau esperaven impacients l'actuació del pilot d'Honda HRC, que va fer parella amb el pilot resident a Fornells de la Selva Jeroni Fajardo. Per tant, encara més al·licients per esperar a la darrera de les tres parelles que conformaven el 29è Trial Indoor Ciutat de Girona.

Els emparallaments es van fer per sorteig, amb Albert Cabestany, Adam Raga i Toni Bou com a caps de sèrie. Els primers en passar per les cinc zones del circuit, exceptuant el salt d'alçada, estaven identificats pels diversos patrocinadors. Els més matiners a començar eren el jove Jaime Busto, que es mostrava bastant erràtic amb 16 punts, i s'emparellava amb Albert Cabestany, molt segur amb només sis punts que el deixarien com a líder fins que va arribar l'actuació del gran dominador del trial. El següent seria l'altre jove participant Jorge Casales, que sorprenia amb un bon inici però acabava fallant i sumava quinze punts i se situava per davant de Busto. Adam Raga, amb cinc punts a la darrera zona, la de Diputació de Girona i Costa Brava Pirineu de Girona, es col·locava amb onze punts i segon per darrere de Cabestany.

L'actuació de Fajardo no va decebre els gironins, que l'animaven en les zones més complicades. Després de completar les dues primeres zones, la de Coca-Cola i Ajuntament de Girona Fem Ciutat Fem Esport sense cap error, el pilot de Vertigo va sumar deu punts en encaixar-ne cinc de penalització a la zona tres i cinc respectivament. Una puntuació que deixava la classificació de Fajardo per la final pendent del salt final obligatori i puntuable. Pel que fa a la cinquena zona, la dels troncs i roques, es va resisitir per a tots els pilots menys Cabestany i Bou. Un tronc vertical a la part final feia que tancar la zona amb èxit es compliqués per a la majoria dels participants. Toni Bou era l'encarregat de tancar la primera part de l'exhibició amb un sol punt de penalització de temps a la tercera zona. Seguidament, tots els pilots superarien els 3,90 metres del salt davant l'eufòria de Fontajau.

D'aquesta manera, el de Piera lluitaria pel triomf amb Cabes?tany i Fajardo a la gran final. Aquesta s'iniciava amb el mateix ordre de pilots i de zones que a la primera part de la prova però en el sentit oposat, superant tots tres la primera part sense problemes. amb tots els pilots superant els 3,90 metres del salt davant l'eufòria de Fontajau. A la zona patrocinada per l'Ajuntament de Girona és on Bou va començar a treure avantatge respecte als seus rivals, sumant un punt per excedir-se del temps mentre que Fajardo i Cabestany en sumarien cinc. Quatre punts que començaven a posar el triomf de cara pel pilot d'Honda HRC. Després de tres zones, Bou tenia quatre punts d'avantatge sobre els seus rivals, amb deu tots dos. La zona de Freixenet va servir al de Piera per sentenciar el títol, en veure com la distància s'ampliava als nou punts. La zona de les roques i pedres deixava Cabestany en segona posició, Fajardo tercer i Toni Bou aconseguint la vuitena victòria a Fontajau.

Per tal de tancar un esdeveniment que l'organització valora «molt positivament i amb molta gent jove que és el que busquem principalment», el pilot d'Honda va arribar a superar els prop de cinc metres -el màxim que permetia l'estructura- en el salt d'alçada que era la principal novetat. Per la seva part, Fajardo i Cabestany no van poder passar dels 4,70 metres d'alçada.