Cap de setmana farcit de derbis gironins al grup cinquè de la Tercera Divisió, amb un enfrontament empordanès entre La Jonquera i el Peralada, i també un duel que enfrontarà l'Olot i el Palamós. Han hagut de passat fins a quatre temporades perquè aquests dos últims equips es tornin a veure les cares en competició oficial. L'última vegada que això va passar va ser en l'exercici 2012/2013, a la mateixa categoria. Aquell curs acabaria amb el lideratge dels olotins (79 punts) i el seu ascens a Segona B, mentre que els del Baix Empordà acabarien a mitja taula, dotzens amb 46.

Mentre que el derbi de la primera volta celebrat a Palamós va acabar amb taules al marcador (1-1), el resultat al Municipal d'Olot i l'últim precedent entre tots dos equips que es recorda, va liquidar-se amb un resultat d'escàndol per al degà, llavors entrenat per Eduardo ?Vílchez. Aquella tarda, els palamosins trencarien la imbatibilitat del seu rival a casa imposant-se per un contundent 2-5. Javi Revert, autor d'un hat-trick, juntament amb Iván Díaz i David Malo van ser els golejadors visitants. Uri Santos i Jordi Roca serien els autors dels gols dels de casa. Aquest diumenge, a partir de les 5 de la tarda, Palamós i Olot, quart i segon classificat respectivament, reviuran novament un derbi d'allò més emocionant entre dos conjunts que a dia d'avui ocupen places de promoció d'ascens. Els de Calderé hi arribaran amb 5 victòries seguides;?els de Mármol, sense haver perdut encara a casa.

El derbi empordanès

També diumenge, a les Forques, La Jonquera i Peralada protagonitzaran un derbi que fa menys temps que l'Olot-Palamós va viure els seus últims precedents. Va ser el curs 2013/14, que acabaria amb l'ascens dels xampanyers. Aquell curs, 2-0 a Peralada i 0-2 a La Jonquera.