De Palamós a Rio. Així anuncia l'Ajuntament de Palamós el 23è Cros Atlètic Vila de Palamós, que aquest any prendrà una nova denominació. El consistori que lidera Lluís Puig (ERC) ha decicit que a partir de demà mateix aquesta activitat esportiva on participen totes les escoles del municipi porti el nom d'Adel Mechaal. L'atleta que més promociona el municipi de Palamós arreu de l'Estat i també en àmbit internacional serà demà al matí al passeig del Mar de Palamós, un escenari que li porta molt bons records, perquè va ser allà on va començar a despuntar en el món de l'atletisme. De fet, hi va competir des dels 5 als 16 anys, amb el primer lloc del podi essent sempre de la seva propietat.

L'atleta de l'equip New Balance fa un forat a l'agenda per poder ser al costat dels més petits de la vila. Assegura tot orgullós que «és un honor poder fer l'entrega de premis del Primer Cros Escolar Adel Mechaal, em moro de ganes de córrer al costat d'ells», i diu que no oblida les seves primeres curses «en un cros que em va descobrir i inspirar». Mechaal, que aquest passat estiu va participar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, és el millor ambaixador de la vila i un excel·lent exemple per als més petits. El palamosí es mostra orgullós de la decisió de l'Ajuntament i diu que «vull donar les gràcies a l'il·lustríssim alcalde de Palamós, Lluís Puig; al regidor d'Esports, Joan Barba, i al tècnic d'Esports, Isidre Verdún, per aquest reconeixement».

Aquesta distinció no és la primera que rep Mechaal pel seus èxits esportius, que l'han portat a guanyar el campionat d'Espanya en els 1.500 i 5.000 metres llisos a l'aire lliure. Així com també el tercer lloc al Campionat d'Europa de Cros durant ?l'any 2015, o la medalla d'argent d'aquest 2016 als campionats d'Europa d'atletisme a l'aire lliure en la prova dels 5.000 metres. O un altre èxit majúscul, com ho és el fet d'haver-se convertit en el primer atleta palamosí que participa a uns Jocs Olímpics.

A banda del primer Cros Escolar Adel Mechaal, l'atleta també ha estat nomenat pregoner de la Festa Major de la localitat empordanesa, ha estat guardonat amb premis a la Gala de l'Esport Palamosí o recentment l'Ajuntament de Calonge ha decidit que el pavelló d'Esports porti el seu nom. Per la seva banda, el batlle de Palamós, Lluís Puig, assegura que «l'honor és nostre perquè la gent de Palamós i Sant Joan estem molt orgullosos dels seus ?èxits i tenim ganes de compartir-los amb ell».