El municipi de Cantalejo (Segòvia) va acollir, el dissabte passat, el Campionat d'Espanya de taekwondo en categoria júnior. Dels quatre representants altempordanesos que eren presents amb la selecció catalana, la meitat van pujar al podi. Per una part, a destacar la medalla d'or del rosinc Joan Jorquera a la categoria de pes gall (-51 kg). El competidor del TKD Joan's de Roses, de 16 anys, es va desfer del madrileny Mario Canales (8-5) en una final d'infart. Abans, Jorquera havia deixat enrere a altres rivals del País Basc (16-3), de Navarra (12-0) i de Madrid (17-4).

Aquesta medalla d'or -la seva setena en un Estatal- permetrà al jove valor de Roses anar en el Campionat del Món júnior que se celebrarà al pròxim novembre a Canadà. Aquest, serà el primer Mundial que Jorquera participa i ho farà després d'haver acumulat al llarg de la seva trajectòria un total de 232 combats guanyats.

Casado arriba fins a semifinals

L'altra medalla altempordanesa va anar a mans del gimnàs Jan-su de Figueres gràcies a l'únic competidor que hi aportava, Jonathan Casado. El figuerenc va quedar en tercera posició en pes ploma (-55 kg) després de superar el rival de Castella la Manxa i de Canàries pel camí. A les semifinals, però, Casado va cedir contra un dels taekwondistes valencians -el campió va ser Jose Carlos Garcia i el segon Daniel Richardson. La meritòria medalla de bronze, però, no permetrà al del Jan-su anar en el pròxim Mundial júnior.

Valcárcel i Martínez (Tae Sport) cauen a les primeres rondes

El club altempordanès que aportava més competidors en el Campionat d'Espanya júnior de Segòvia era el Tae Sport de Vilafant. La fàbrica de Pedro González era representada per Noelia Valcárcel (-55 kg) i Prese Martínez (-59 kg), que es van quedar sense opcions de pujar en el podi. D'altra banda, la delegació local la completava el figuerenc Javier Marrón, actualment entrenador de la selecció catalana.