Quan l'estiu del 2015 el Burgos va comunicar a Enric Maureta que no li oferirien la renovació després de set temporades al club, el vilafantenc va prendre una decisió de la qual no es penedeix. Una trucada de l'Ebro al cap de quatre dies es va sobreposar a altres ofertes que també va rebre del nord del país. "Al principi era reticent a venir a un equip acabat d'ascendir, però em van convèncer", recorda. Format al Peralada, Maureta va formar part durant set anys del planter de l'Espanyol. Més tard va estar un any a l'Osasuna B i un altre al Cartagena, abans de la seva llarga etapa al Burgos.

Ara, amb 31 anys, és el segon capità d'un equip que, després d'un gran inici de temporada, comparteix el lideratge de Segona B amb l'Alcoià. El moment dolç que viu el conjunt arlequinat -amb sis victòries, dos empats i dues derrotes- va de la mà del protagonisme individual del vilafantenc, que fins ara ho ha jugat absolutament tot com a titular indiscutible a l'eix de la defensa. De fet, junt amb el lateral esquerre titular, Eneko Satrústegui, és el jugador que més minuts acumula de la plantilla, després d'haver disputat els 10 partits sencers aquest curs. "Els minuts em transmeten la confiança que l'entrenador té cap a mi. Sento que em tenen valorat, però sé que si abaixo el nivell tinc companys darrere que també esperen la seva oportunitat", adverteix.

El defensa altempordanès viu la seva segona temporada a l'equip del districte de La Almozara de Saragossa, una zona molt cèntrica de la capital aragonesa. L'Ebro juga i entrena a La Almozara-El Carmen, un camp petit i de gespa artificial situat ben a prop de la basílica del Pilar. Fa tres temporades, un grup empresarial va agafar les regnes del club i el va fer pujar de Tercera a Segona B. Dos anys més tard, la idea és donar continuïtat al projecte il·lusionant que va seduir Maureta. "Aquest estiu s'ha fet un esforç, hem fet millor plantilla i els fruits estan arribant. Al començament podia semblar que havíem tingut sort, però si al cap de 10 partits estem a dalt, significa que de moment alguna cosa estem fent bé", té clar el central de Vilafant.

L'Empordà, destí final

Malgrat que l'objectiu de l'Ebro aquest curs és millorar la classificació de l'any passat, de moment està superant les expectatives. "Quan les coses van bé, tothom vol més", assegura el jugador, que desconeix si el futur seguirà somrient l'equip al llarg de la temporada. Del que no en té cap dubte és de tornar aviat a casa després d'11 anys fora. "La meva intenció és acabar vivint a l'Empordà i jugar aquí. Sempre he tingut especial afecte al Peralada. M'han tractat molt bé i segueixo tenint-hi molta relació", suggereix.