El Club Waterpolo Figueres mostra múscul amb la seva base, en línia ascendent, després de tenir tota l'escala de categories masculines, començant per benjamins i acabant pel juvenil i absolut. Tot i entrenar algunes hores amb només un carril de la piscina coberta per manca d'espai, els joves jugadors -una seixantena llarga- estan creixent a passos de gegant al damunt de la làmina d’aigua.

I és que sota la direcció tècnica de l'olotí Jordi Gasulla i del figuerenc Jordi Riu, veuen com nois de 15 anys ja saben què és bregar a l'aigua amb els sèniors, que han sortit del pou. De la província, només el GEiEG es troba per sobre del conjunt figuerenc, que ha ascendit de categoria. “El Figueres ja no és la Ventafocs de la província, s'està treballant amb un compromís i d'aquí dos-tres anys donarem més d’una sorpresa”, comenta Gasulla. “O tens calés i fitxes o toca tenir paciència, i aquí n'hi ha”, afegeix el tècnic garrotxí, que va arribar al Figueres ara fa dues temporades.

La nota negativa ha estat la supressió de l'absolut femení, recuperat ara fa dos anys. “La llàstima és que moltes noies han marxat a fora per estudis”, lamenta Xus Rodríguez, nova presidenta d'un club que es presentarà aquest dissabte (17.30 h). Algunes jugadores d’aquest equip seguiran entrenant a Figueres i d'altres han marxat, com Clàudia Orós, que apunta al GEiEG.

No obstant això, compartir alguns equips amb l'Anglès -enguany, l’aleví i el benjamí-, tal com s'havia fet amb el Banyoles, permet que altres esglaons de categories no quedin buits. “Hauria de ser més habitual, ens hem d'ajudar entre els clubs de la província; hi ha una competitivitat sana”, diu un Gasulla que pot presumir d'haver dirigit Joan Lluís Albella, entrenador olotí del Fluvial Portuense -campió portu­guès- i amb passat al Figueres. De fet, a les parets de la piscina hi ha una fotografia penjada del fins fa poc tècnic de l'Askartza basc en la seva etapa de jugador figuerenc.

L'absolut estrena lliga amb dues baixes

L'absolut masculí del Club Waterpolo Figueres debutarà a Segona Divisió A de la Lliga Catalana absoluta aquest dissabte gràcies a l'ascens obtingut el curs passat. L'equip de Jordi Gasulla s’estrenarà davant el Banyoles (19.30 h) i enguany també es veurà les cares amb la Universitat Autònoma, Igualada, Picornell, Sant Adrià B, Minorisa de Manresa, Caldes, Olot i Anglès. Els figuerencs no han fet cap incorporació forana, però han perdut dos jugadors claus que venien de la Garrotxa: per una part el jove porter Pol Reyes ha fitxat per l'Olot i, per l'altre, el veterà Àlex Sanchís, de 40 anys, ha plegat.

Nova junta

La presidència ha canviat de mans aquest estiu, amb l'entrada de Xus Rodríguez en substitució de Jordi Font. La figuerenca era la delegada de l'equip premini femení del CB Escolàpies i un dels seus fills ja jugava

al CW Figueres. La junta la completen Laura Osuna (secretària), Carlos Torres (tresorer), Enric Ferrer, Joan Coll i Lluís Salellas (vocals).