El pilot de Cervera Marc Márquez (Repsol Honda) va engrandit en seu palmarès. Aquest diumenge ha sumat la seva cinquena victòria de la temporada en guanyar el Gran Premi del Japó de MotoGP que s'ha disputatal circuit de Motegi, on a més a més s'ha proclamat matemàticament campió del món de la categoria reina per tercera vegada en la seva carrera esportiva.

Márquez s'ha vist beneficiat per les caigudes dels seus immediats perseguidors a la taula del mundial, l'italià Valentino Rossi, primer, i el balear Jorge Lorenzo, després, per aconseguir matemàticament el seu tercer títol mundial de MotoGP i el cinquè en la seva trajectòria en el campionat del món de motociclisme.

Marc Márquez ha estat el més ràpid en la sortida però a final de recta l'han superat els dos pilots de Yamaha, tant Jorge Lorenzo com Valentino Rossi, si bé un parell de revolts més tard el de Repsol Honda ha recuperat la segona posició i l'italià ha quedat emparellat en un duel amb el també català Aleix Espargaró (Suzuki GSX-RR), que l'ha avançat en un parell d'ocasions.

A ritme de volta ràpida en el tercer gir tant Marc Márquez com Valentino Rossi s'han col·locat al rebuf de Lorenzo. I una després, el de Repsol ha dit prou i s'ha situat líder.

Rossi també ha superat Lorenzo en la sisena volta, però en la desena ha caigut. Ha pogut aixecar la moto i arribar fins el seu taller per intentar continuar, però els danys l'hi han impedit, dient adéu així a qualsevol opció d'allargar les seves poques opcions de títol mundial .

I a la volta vint s'ha produït el que ja gairebé ningú s'esperava i és que Jorge Lorenzo ha comès un error que l'ha fet rodar per terra sense possibilitats de continuar i ha deixat lliure el camí al pilot de Repsol Honda per proclamar-se campió del món .